Inki

23.4.2013

Täyskäännöstä ja ruutua

Koksin ruokahalu on taas palannut. Viime viikolla lopetin Zantacin antamisen keskiviikkona sillä seurauksella, että Koksi söi monta päivää todella huonosti. Zantac-kuuri jatkui lauantaina ja nyt tiistaina on ruoka alkanut maistua aivan eri tavalla. Tämä puhuisi vahvasti sen puolesta, että sillä on närästystä tai ainakin jotakin mahavaivaa. Toistaiseksi jatketaan näin. Täytyy konsultoida kuitenkin ell ennen kuin omin päin jatkan lääkkeen käyttöä pidempään.

Ohjatuissa tokotreeneissä emme ole päässeet käymään pitkään aikaan sairastelujen ja muiden syiden takia. Tänään ohjelmassa oli kaksi uutta asiaa: täyskäännös ja ruutu. Täyskäännöksessä täytyy muistaa näin alussa antaa seuraa-käsky paitsi liikkeelle lähtiessä myös juuri ennen käännöstä, jotta koira seuraa mahdollisimman lähellä. Omaan kääntymiseen tulee kiinnittää huomiota, jotta käännös tapahtuu paikallaan pienin askelin, eikä ole mikään metrien mittainen U-käännös.

Kotiläksyistä käytiin läpi ensimmäistä kertaa minuutin paikkamakuu. Koksi tuli hyvin perusasentoon, meni maahan ekasta käskystä, jäi paikalleen odota-käskyllä ja oli oikein hienosti paikallaan koko minuutin. Pari kertaa jouduin muistuttamaan paikalla olosta, kun pää kääntyi vasemmalle, missä pari koiraa ei kestänyt paikoillaan. Minuutin jälkeen palattiin koiran vierelle, sivu-käskyllä koira sivulle ja vapautus jessillä. Sehän meni hyvin!

Ruutua harjoiteltiin targetilla. Purkin kannen päälle nami, koira noin metrin päähän nauhojen ulkopuolelle, vasemmalla kädellä osoitus kantta kohti ja käsky "ruutu". Targetille lisättiin aina pari namia heti kun eka oli syöty samalla toistaen ruutu- ja kehumiskäskyä tyyliin hieno-ruutu. Tätä toistettiin viitisen kertaa matkaa aina hieman pidentäen. Hyvin koira haki.

Lopuksi otettiin vielä vauhtiluoksetulo 15 metristä. Koksi jäi hienosti paikoilleen. Vähän liiankin hienosti, eikä ymmärtänyt, että sillä on lupa lähteä. Ja kuinka ollakaan, syynä oli taas mun äänenkäyttö. Innosta sitä koiraa herranjestas! Tyylikkäästi se tuli sivulle, mutta tavoitteena olisi suorittaa liike yhdellä käskyllä eikä kolmella.

Kotiläksyksi tuli sivulletuli eri kellonajoista, myös takaa.

Ei kommentteja: