Inki

13.7.2013

MUN rata

Aamukasilta oltiin hallilla valmiina treenaamaan keppejä ja kontakteja. Sähkölukossa oli jotain häikkää enkä päässyt sisään vaikka yritin reilun puolen tunnin aikana useita kertoja. Potutti. Otin sitten kontakteja ulkona eli A-estettä ja keinua. 2on2off onnistui tänäänkin hyvin A:lla. Keinua olemme menneet hyvin vähän, joten siihen oli nyt oiva tilaisuus, kun muutakaan ei oikein voinut treenata koiran ollessa hihnassa. Otin molemmin puolin kymmenkunta toistoa jarruttaen vielä kädelläni. Tänään Koksi otti ensimmäistä kertaa kontaktin myös keinulla. Vähän on vielä epävarma eikä erityisemmin pidä esteestä.

Tokohyppy oli myös ulkona, joten sitä otettin viimeisenä. Targetille lähetin hyppy-käskyllä ja yritin saada koiraa kääntymään minuun päin. Tämän jälkeen siirryin sen viereen ja pyysin perusasentoon. Saatiin onnistuineita suorituksia, mutta pitää päästä targetista eroon.

Yhdeksän jälkeen kurvattiin naapuriseuran aksakisoihin. Katsoimme ykkösluokkien hypärin ja agiradan. Hienoja suorituksia oli, mutta eirtyisesti makseille agiradalla ollut pöytä aiheutti ongelmia. Tuomari suoritti tuomariharjoittelua, ja heidän pitää ymmärtääkseni käyttää kaikkia esteitä, myös pöytää, ainakin kerran harjoittelun aikana. Harvoinhan pöytää näkee radalla.

Ensimmäistä kertaa Koksi oli sitä mieltä, että joku kisaa hänen radallaan. Oikein tosissaan sain rauhoitella sitä katselemaan kisoja haukkumatta ja vinkumatta ja vetämättä radalle. MUN rata, ajatteli se ilmeisesti mielessään. Taitaa junnu syttyä lajiin sittenkin.

Illalla tokoteltiin sisällä: kiertämistä, maahanmenoa, kontaktia häiriössä ja pakittamista.

Peruuttaminen alkaa onnistua seinän vieressä oikein mukavasti. Pitää pikkuhiljaa siirtyä pois seinän läheisyydestä.


Koksi ja korva.

Ei kommentteja: