Inki

9.5.2012

Tassuttelua kontin ja pesuvadin päällä

Koksi osaa nyt odottaa ruokaa: kuppi esille, katson koiraa, koira istuu ilman käskyä, katsoo silmiin katso-käskyllä, otan kupin, sanon odota, odotutan pari sekuntia ja annan kupin.
Samalla tavalla pystyn nostamaan koiran sylissä olohuoneeseen kodinhoitohuoneesta, kun vien Inkin ulos: sanon odota ja koira jää hiljaa paikalleen odottamaan.
Illalla Inkin kanssa 30 min juoksulenkillä ja sitten Koksin kanssa 30 min nuuskuttelu- ja seurauslenkillä. Löydettiin 5-tien toiselta puolelta pellon laidasta peltinen noin 120 cm korkea kontti, mikä hieman antaa tassujen alla periksi ja paukkuu. Koksi naposteli juustopaloja sen päältä. Vähän arasteli, mutta meni oikein hyvin. Kuunteli myös 5-tien ääniä, kun se menee ihan siinä vieressä. Olen toistaiseksi kantanut pennun tuon ison tien yli, kun siinä ei auta hirveästi jäädä aikailemaan.
NYT mä olen iloinen: yritin Inkille talvella opettaa etutassujen laittamista väärinpäin käännetyn pesuvadin päälle varmaan pari viikkoa siinä onnistumatta. Koksin kanssa naksuttelin ensin vadin katsomisesta, sitten vahingossa osui tassu ja noin 10 min kuluttua ohjasin hieman namikädellä, niin koira nosti tassut vadille. JEI! Lopullisena tavoitteena on, että koira kiertää vatia takajalkojen avulla etutassut vadilla, jotta oppii käyttämään takapäätä.

Ei kommentteja: