Inki

6.5.2012

Ritolat Rämälässä

Timppa oli hoitamassa koiria 1.5. – 4.5., kun koirahoitolassa oli kennelyskää reilu 10 päivää sitten. Hyvin oli mennyt, vaikka Timon mielestä Koksi ei ollut syönyt mitään. Oli sille painoa ainakin tullut viikossa 100 g (nyt 2,7 kg), joten ei se itseään nälkään tapa ruokakupin vieressä.
Käytiin Rämälässä aamulla. Inkillä puomia, kun se on alkanut arkomaan sitä. Nyt meni jo paremmin, kun otettiin rauhallisia toistoja. Lisäsin putken alastulolle eli vähän myös erottelua.
Koksin ekat agitreenit: ensin opetin sille, että pienessä purkissa (target) on nameja. Sitten 2 siivekettä ja namipurkki 30 cm päähän siivekkeistä.  Kaulapannasta pitäen laitoin Koksin nenän menosuuntaan ja voilà – suoraan purkille J Näitä ehkä 15.
Otettiin myös luoksetuloa tule-käskyllä + namilla.
Uusi apinalelu ei kiinnostanut yhtään. Hallin toisella puolella rymisteltiin jollain ihme koneella, joten luulen, että melu häiritsi koiraa, vapisi nimittäin vähän takajaloista. Keskittyi kuitenkin ihmeen hyvin. Nuuskuttelee hallissa vähän liikaa mun makuun.
Treenien jälkeen päästin koirat pellolla vapaaksi. Ehkä parikymmentä minuuttia heittelin Inkille nahkapatukkaa. Sitten Koksi vissiin väsyi ja otti vaan ritolat. Yritin kutsua sitä, mutta korvat hävisi kokonaan. Otin sen spurtilla kiinni, kun kerran vähän hiljensi vauhtia. Onneksi sain kiinni. Tässä hötäkässä hävisi sitten Inkin lempilelu, ruskea nahkapatukka. Etsin sitä pariinkin otteeseen, mutta ei löytynyt.
Kotimatkalla haettiin täydennystä Rahulan Rehusta. P oli siellä ja vein Koksin hänelle näytille, kun viimeksi mätsärissä tutustuminen jäi niin lyhyeksi. Sanoi, että ei hänen mielestään haittaa, vaikka saattaa nyt näyttää vähän liian neliömäiseltä. Nykyinen karvakin saattaa olla syynä siihen, että selkä näyttää  liian lyhyeltä. Sanoi K:n osaavan leikata sen oikein. Purenta oli myös oikea. Kehui luonnetta. Rusetti oli kaupassa myös, ja sehän kävi Koksin päälle kuin yleinen syyttäjä! Se on pari viikkoa Koksia vanhempi toy. Pieni ja tosi sievä tirppana.
Yritin ostaa Rahulan Rehusta kevyttä jälkiliinaa tai vastaavaa luoksetulojen harjoittelua varten, mutta ei oikein ollut sopivaa. P sanoikin, että näiden luoksetuloon ei voi luottaa niin kuin paimenten. Huomasin.

Ei kommentteja: