Inki

15.8.2012

Tokon alkeiskurssilla

Iiiiiihana ilma! Aurinkoista ja jo aamukympiltä 20 astetta lämmintä. Painiskelin niinkin suuren pulman kuin sen kanssa, että kummanko lenkitän ensin. Näiden pohdintojen jälkeen lähdettiin sitten Koksin kanssa 55 minuutin lenkille. Painajaisen vuoro oli sitten.
Klo 12-16 otinkin sitten aurinkoa, jei!
Klo 17.30 alkoi tokon alkeiskurssi. 10 koirakkoa ja kaikki erirotuisia koiria. Koutseina S ja L. Kentällä oli vähän turhankin kuuma. Se on oikea pätsi aina kun on lämmintä.
Ihan ekana luoksepäästävyys. Tavoite: koira pysyy paikoillaan. Sain Koksin sivulle, kun L lähestyi, mutta liikkui, samoin kun S tuli. Se kävi S:n käteen kiinni. ”Tää puree!”. Hän on nähnyt sitä ihan kakarasta asti J
Sitten otettiin perusasentotreenejä. Meni ihan hyvin. Koksin  varpaiden tulee olla mun päkiöiden kohdalla, on ollut ehkä vähän liian edessä. Ei liitetä tähän vielä käskysanaa.
Luoksetulo. Koira S:lle, itse näytin Koksille vihreää pikkupatukkaa. Juoksin kentän toiseen päätyyn, puolivälissä hihhuloin. Perillä kutsuin Koksitule ja sieltähän se kipitti ja tarttui saman tien leluun. Ei mitään ongelmaa. Mä pelkäsin, että koko koira katoaa auringonlaskuun. Empi ehkä sekunnin ennen kuin lähti tulemaan. Mutta että voi ihminen olla helpottunut! Koiran vapaksi laskeminen on mulle todella ahdistavaa, kun pelkään, että se ottaa ritolat ja vaan lällättelee. Onneksi syttyy kuitenkin lelusta. Nyt ainakin meni hyvin, mutta ei tässä vielä ole mitään syytä paukutella henkseleitä.
Yleisiä huomioita: jos koira alkaa haistella tai muuten herpaantua, niin mieluiten vietävä autoon. Älä leikitä muiden kanssa.
Läksyt: paikallaolo. Sivu. Luoksetulo.

Ei kommentteja: