Inki

3.4.2012

Eka kaupunkireissu

Inki antoi ekaa kertaa Koksin haistella tassuaan. Baby steps.
Pentu teki aamupissat ulos. Kakat tulivatkin sitten sisälle. Maha on löysällä. Pitää antaa maitohappobakteereja. En muistanutkaan, että olin niitäkin ostanut purkillisen.
Lähdin klo 7.30 hammaslääkäriin. Pennun jätin taas kodinhoitohuoneeseen. Se jäi itkemään sinne ja Inki haukkumaan erkkeriin. Palasin kotiin klo 9.45 ja sisällä oli hipihiljaista. Jes!
Join kahvit ja lähdettiin Koksin kanssa kaupungille. Jätin auton Porrassalmenkadulle ELY-keskuksen eteen. Siitä teputeltiin Stellaan. Kauppakeskuksessa varmaan parikymmentä ihmistä ihasteli pentua. Tosi reippaasti liikkui, vaikka Stellaan käveltiin varmaan 10 minuuttia ja matkaa oli ehkä 100 metriä, haisteluun vaan menee aikaa aivan tautisesti. Alussa käveli mun takana ja vähän sai rohkaista. Stellassa veti jo omia polkujaan tutustumaan joka paikkaan ja erityisesti ihmisiin.
Tutuksi tulivat rollaattori, kävelysauvat, kyynärsauvat, lastenrattaat, miehiä, naisia, lapsia, autossa haukkuva koira, kadunputsauskone, linja-auto ja tietysti paljon autoja. Stellassa alkuun vähän ujosteli, mutta tutki kyllä reippaasti. Autolle käveltiin eri reittiä ja nyt jo välillä meni reippaasti mun edelle kävelemään. Kaupungilla käveltiin yhteensä tunti ja vartti.
Pentu herätti paljon ihastusta. Aika moni tunnisti rodun.
Kotimatkalla käytiin vielä hakemassa hoitoainetta lemmikkieläinliikkeestä. ”Mites sä nyt tällaiseen olet haksahtanut?”, minulta kysyttiin.
Kotipihalla pissatin ennen sisälle menoa, ja se tekikin tosi pitkät pissat. Päivän melkein kaikki muut pissat ja kakat tulikin sitten sisälle joko paperille tai matolle. Ei tykkää kyllä lumesta yhtään paitsi kiipeillessä. PAITSI ETTÄ: teki pissit ulos nukkumisen jälkeen illalla ennen iltapalaa n. klo 22 ja kakat ulos heti iltaruuan jälkeen. Jihuu! Etsii kakkapaikan hyvin nopeasti ruuan jälkeen etsimällä juosten paikkaa nuuskien samalla, ei niinkään kierrä ympyrää.
Koksin vatsa on ollut löysällä ja annoin aamulla Pect Balans –maitohappobakteerivalmistetta.
Aamulla treenattiin harjausta, samoin illalla ja illalla naksuteltiin kontaktista. Enempää en halunnut ottaa, kun kaupunkireissussa oli aika paljon sulateltavaa.
Kurja tämä ns. takatalvi. Eilen satoi 10 cm lunta ja tänäänkin useampi sentti. Pakkasta ei tänään enää päivällä ollut, mutta lunta kyllä ihan riittävästi. Loppuisi tämä talvi jo. Kyllä kesäpentu on kätevämpi ulosviennin kannalta. Onneksi ei sentään ole -30 astetta.

Ei kommentteja: