Inki

2.4.2012

Naksuttelu alkakoon

Heräsimme aprillipäivään klo 6 pennun itkiessä. Hyvin se oli pedissään nukkunut. Koppasin sen kainaloon ja vein ulos. Näytti siltä, että se olisi tehnyt pissit, mutta vaikea sanoa, kun se seistä pönöttää ihan samalla tavalla pissiessä ja maailmaa ihmetellessä J. Yö on ollut kylmä, ja aamulla oli pakkasta 10 astetta. En halunnut palelluttaa pentua, joten pissareissut jäävät aika lyhyiksi. Aamulla se olisi mielellään vain istuskellut, mutta pyrin pitämään sen pienessä liikkeessä.
Aamupalaksi turvotin Akanaa ja laitoin joukkoon 1 tl kermaviiliä ja ½ tl Nutrolin pentua. Nutrolinia pitää antaa jatkossa tuon verran joka kolmas päivä. Maailma kiinnostaa enemmän kuin ruoka, mutta kyllä se jonkin verran söi. Vartin jälkeen laitoin ruuan jääkaappiin odottamaan aikoja parempia. Pentu haastoi Inkiä leikkiin ruokailun lomassa. Pylly pystyssä leikkiasennossa murisi ja kutsui leikkiin. Hauska veijari. Inki ei vielä osannut reagoida mitenkään.
Leikitin pentua hetkisen, ja sitten se simahtikin. Reilut puolitoista tuntia heräämisen jälkeen mulla on edelleen valtaosa kahvista juomatta, mutta on tämä aika hauskaa aikaa. Hirvittää ja ihastuttaa.
Pentu kiipeilee kovasti mun päällä ja pyrkii koko ajan syliin. Itkee jonkin verran poistuessani näköpiiristä, mutta oletan sen johtuvan epävarmuudesta, sillä pentu ei uskalla kulkea vapaasti Inkin dominoidessa tilaa. Pentu nukkuu mielellään mun jaloissa pää jalkani päällä.
Päivän ”treenit”
-       harjaus lattialla
-       näyttelyseisottaminen pöydällä
-       ei-sanan opettelu (4 namia, käsi nyrkkiin, sana ei, kun lopettaa tavoittelun, nami)
-       15 min yksinolo, ovi auki kun ei enää itkenyt x 2
-       naksuttelu aloitettu: katsekontakti + naks + nami. Noin 10 onnistunutta.
-       katsekontakti myöhemmin illalla x 5
-       katsekontakti ennen ruokaa
Eilen söi aamuruokaa koko päivän. No, annos oli ehkä liian suuri.
Tänään saapui Avensikseen mittojen mukaan tehty koirahäkki tilanjakajalla. Se on peräkonttiin just eikä melkein sopiva. Eipä tarvitse niin kamalasti kesällä enää viritellä kaikenmaailman folioita auton ikkunoihin aurinkoisella ilmalla, jättää vaan takaluukun auki.  Tilan saa jaettua kahtia siten, että Inkin puoli on isompi ja Koksin pienempi. Aivan loistopeli.
Omasta pedistä on hyvä tarkkailla maailmaa.

Ei kommentteja: