Inki

7.4.2012

Pesu, kuivaus ja konetus - selvisimme hengissä

Tänään olisi ollut tokokokeet Rämälässä, mutta en viitsinyt lähteä ajamaan kaupunkiin. Siellä olisi taas mennyt kuitenkin vähintään 2 tai 3 tuntia.
Iltapäivällä koitti kauan pelkäämäni pennun pesusessio. Pesu meni hyvin. Välillä pentu vähän tärisi ja yritti poistua tilanteesta, mutta hyvin antoi kuitenkin pestä. Mulla oli lattialla pennun jalkojen alla kylpyhuonemattoa, jotta sen tassut eivät luista. Kävi ihan pirkuleesti mun selkään. Ei hyvä. Tein yhden shampoopesun, kun kakara ei ollut mitenkään likainen. Laitoin myös hoitsikkaa. Bio Groomin pentushampoo ja hoitsikkana saman valmistajan Conditioning Cream Rinse. Shampoon laimensin suhteessa 1:2 ja hoitsikan suhteessa 1:4. Itse pesuun meni parikymmentä minuuttia.
Sitten työhuoneeseen kuivaamaan. Kuivasin ensin letkulla enimmät pois, minkä jälkeen vaihdoin pitkän putken ja otin karstan avuksi. Ei ihan kamalasti tykännyt touhusta, mutta ehkä vartin kuluttua alkoi jo aika hyvin tottua. Sain kuivattua hienosti. Ei ole kova puremaan, joten ei myöskään tässä tilanteessa yrittänyt purra.
Sitten leikattiin kynnet. Voiko kynsien leikkaaminen olla oikeasti näin helppoa? Etutassujen kynsien leikkaamisesta vähän keskusteltiin, mutta sekin lähti sitten sujumaan.
Tähän hommaan oli kaikkinensa mennyt noin tunti. Olin varautunut pidempäänkin sessioon. Tästä rohkaistuneena otin esiin trimmauskoneen. Taas vähän totuteltiin. Ajoin 10-terällä tassut ja hännäntyven. Naama jätettiin toiseen kertaan.
Kaiken kaikkiaan olen hyyyvin iloinen. Aikaahan tuohon huoltoon menee, mutta ei ollut ylivoimaisen kamalaa, ainakaan näin ekalla kerralla. Toivottavasti into pysyy yllä.
Illalla leivoin pähkinäkakun. Päivällä meni pari tuntia siivoamiseen. Vähän turhan hyvä keli ollut tänään sisälläoloon, mutta aina ei voi valita. Aurinko paistoi ja lämpötila plussan puolella (aamulla oli taas -8 astetta). Porukat tulee huomenna J Luvassa Koksin nimiäiset.
Puudelin kova kohtalo.

Ei kommentteja: