Inki

10.9.2012

Koksin agilitykoulutus alkoi tänään

Koksin varsinainen agilityura alkoi tänään, kun Eeva koutsasi meitä ekaa kertaa. Menin Rämälään klo 11.20 tarkoituksena lämpätä molemmat koirat ja ottaa Inkillä rataa ennen Koksin klo 12 sovittuja treenejä. Eevalla oli samat ajatukset ja tuli kentälle kun olin juuri kävelyttänyt Koksin. Mentiin Eevan tekemää hyppyhässäkkää. Otin myös A:ta, pöydän ja keinua kerran.
Sitten Koksi kehiin. Näytin ensin miten olen opettanut targetille. Target 2 esteen päähän, hyvin juoksi sinne vaikka juoksin rinnalla. Sitten pölli targetin ja juoksenteli se suussaan. Vaihdoin 2 pallon leikkiin ja sitten sain kopattua sen kiinni.
Ensin otettiin putken pimeää kulmaa. Ensin lelu putken suuaukolle, ihan putken sisään siis, ja lähetys läpi-sanalla. Hyvin meni. Tätä 2 krt. Sitten lelu putken toiseen päähän putken ulkopuolelle, samoin lähetys, itse ottamaan vastaan toiseen päähän. Lähetys oikealla kädellä, vastaanotto oikealla kädellä (koira oikealla puolella koko ajan), jatka matkaa kuin rata jatkuisi! Eka ei onnistunut, toinen kyllä. Näitä x 3.
2 esteen menemistä targetille. Eeva piteli koiraa, minä olen kyykyssä targetin vieressä. Kutsu mene-sanalla. Treeni molemmin puolin. Lisätään ohjaajan etäisyyttä targetiin vähitellen. Tarvitsee avustajan, kun koira ei vielä kestä paikoillaan.
Päätin, että lähtölupa koksilla on MENE. Tule on mulla luoksetulossa, ja en halua, että se on sama.
Sitten sylkkäri. Otettiin ensin namilla. Koira itseä vasten, peruuta ja oikealla kädellä houkuttele koira mukaan ja käännä se ulkokautta 90 astetta niin, että sen nenä osoittaa samaan suuntaan kuin oma. Naksauta siinä kohdalla, kun koira kääntyy. x 3. Treenaa molemmin puolin!
Tiukat käännökset treeniin heti, siivekkeitä nuoltava, että säästetään aikaa.
Poispäinkäännös treenattava myös, tätä ei menty.
Valssia pitää harjoitella kahdella lelulla johteiden kanssa. Koira vasemmalla puolella, lelu vasemmassa kädessä. Koira lähtee suorittamaan estettä, käänny loivasti, koira seuraa lelukättä, kääntyessä vaihda seurattavaksi kädeksi oikea käsi, jossa myös lelu.
Eeva näytti fokusoinnin, mitä tullaan käyttämään lähdössä jatkossa. Koira opetetaan katsomaan lähdössä fokukseen, ei ohjaajaan. Koira jätetään lähtöön. Siirrytään itse halutun esteen taakse. Nostetaan etusormi vaaka-asentoon, millä tarkoitetaan, että koiran tulee katsoa eteenpäin (voi olla myös katso-käsky tai vastaava), sitten lähtölupa. Tämä antaa lisäaikaa.
Illalla sylkkäri- ja poispäinkääntöstreeniä. Kaivoin taas esiin Agilityn perusteet –DVD:n. Miten tuo poispäinkääntö voi olla mulle niin vaikea muistettava?
Treenattiin myös paikkamakuuta siten, että koira mun edessä ja sitten sivulla. Aika kivasti kestää naksuttelulla ja hyvä-paikka –hokemalla.
Mennessä puin Koksille BOT:in. Lämpässä pissi loimen ja mahansa aika kivasti. Ei oikein toimi.

Ei kommentteja: