Inki

12.9.2012

Vasten hyppiminen on suotavaa

Aamulla herra Koksi ei suostunut tulemaan sisälle viimeiseltä pissareissulta. Kutsuin pari kertaa ja jätkä vaan lällätteli. Leikittiin vähän aikaa 2 pallon leikkiä ja yritin napata kiinni siinä onnistumatta. Menin sitten sisälle. Koira oli ulkona klo 7.15 – 7.35. Ihan vähän otti päähän. Lämmintä kyllä oli (päivällä +20 astetta!), joten sikäli ei ongelma.
Illalla toko. Koirakoita oli tänään vain 6. S katsoi meiltä perusasennon (on suora ja paikka hyvä), maahanmenon edessä (käy polviseisontaan eteen, menee vieraassa paikassa, ei tarvitse S:n mukaan enää käsiapua) ja seisonnan, mitä ei olla treenattu. Naksuttele ensin seisomisesta, sitten liitä siihen käsky.
Seuraaminen: koira perusasentoon, palkkaa kontaktista ensin namilla, sitten taskusta tulevalla lelulla. Pitää siirtyä lelupalkkaan, kun palkkautuu siitä niin hyvin, sanoi S kun näki miten hanakasti se luoksetulossa leluun tarttuu.

Kisoja silmälläpitäen kontakti on kaiken perusta. Vahvistetaan kontaktia perusasennossa pitkään. Siirtyminen sitten seuraamiseen tiiviissä kontaktissa on helppoa, kun perustat on kunnossa.
Uutena juttuna on puudelille luontainen hyppiminen vasten palkkana. Tätä voi käyttää kisoissa, kun ei voi muuten palkata. Vihjesanana jes.
Ensi kerralla aloitetaan jäävät liikkeet. Koksi on niihin kuulemma valmis!
Treeniin: seiso.

Ei kommentteja: