Inki

2.9.2012

Koksin eka näyttely: KP ja ROP-pentu

Kello soi neljältä. Lähtö klo 5.55, perillä Tuomarinkylän vinttikoirakeskuksessa 8.30 eli ajoaika kesäkelissä 2,5 tuntia yhden pysähdyksen taktiikalla. Saatiin auto ihan portin viereen ilmaiselle paikalle. Paikka oli helppo löytää ajo-ohjeiden ja navigaattorin avulla.
Olin sopinut P:n kanssa, että saan olla hänen teltassaan. Näin hänet ja siskonsa jo parkkiksella, ja sieltä vedin Koksin boksissaan kehän 15 laidalle. Tähän näyttelyyn mentiin siis Atlas 40 -boksissa, missä pyörät alla. 
Ilma melko viileä alussa. Aamupäivällä ei satanut onneksi yhtään, iltapäivästä ilmeisesti oli sitten satanutkin.
Yritin juoksuttaa koiraa näyttelyalueella, mutta siellä oli niin valtavasti koiranhajuja nurmella ja paljon koiria mihin olisi pitänyt päästä tutustumaan, että ei hommasta tullut yhtään mitään. P antoi pari paistettua maksanpalaa houkuttimeksi, mutta eivät nekään oikein auttaneet.
P ja siskonsa lähtivät hakemaan Saaran kamoja autolta ja minä laitoin Koksin boksiin käydäkseni veskissä. Jäin vatuloimaan ja penkomaan laukkua vielä hetkeksi, kun P:n koirat alkoivat haukkua häkissä. Koksi oli päässyt ulos boksistaan. Jestas, sain sen onneksi hyvin kiinni, kun se oli vähän pöllämystynyt. Onneksi en lähtenyt heti pois teltalta. Kyllä tuon jälkeen tarkistin sata kertaa, että ovi on oikeasti kiinni. Kyllä säikähdin.
Harjasin koiraa pöydällä ja P laittoi uuden kumpparin tukkaan. Odoteltiin vuoroamme. Koksi oli ainoa pentu luokassaan, itse asiassa kaikkien villakoirien ainoa pentu.
Sitten päästiin kehään. Tuomari, unkarilainen Istvan Csik pyysi ensin esittämään maassa. Olin polviseisonnassa koiran takana. Sitten ympyrän juoksuun. Koksi köhi kamalasti, ilmeisesti oli jotain kurkussa. Sai selvitettyä kurkkunsa ja jatkettiin muutama metri juoksua. Sitten pöydälle. Vähän pakitti tutkiessa, mutta ei mitenkään paniikissa. Hampaat antoi katsoa tosi kauniisti. Csik arvosteli saksaksi. Sitten edestakaisin juoksua ja uudestaan ympyrä. Siinä Koksi ravasi pätkittäin jo ihan ok. Lopputulemana kp ja ROP!!! Ai tätä omistajan onnea J! Saatiin ruusukkeet ja vielä pokaalikin, mikä oli tietysti pakko ottaa vastaan, kun se on ihka ensimmäinen Koksille.
Arvostelu:
”7 Monate alte Hünde. Vielversprechend Körper. Etwas grosse Augen. Guten Hals. Feste Rücken. Nich ganz fertige Brunstkorb. Gute Bewegung.”

Vapaa suomennos: 7 kuukauden ikäinen koira. Hyvin kehittynyt runko. Hieman suuret silmät. Hyvä kaula. Jäntevä selkä. Ei vielä täysin valmis rintakehä. Liikkuu hyvin.
Ostin Isle-of-Dogsin syväpuhdistavaa shampoota näyttelypesuja varten ja kaksitiheyskamman (heh) + näyttelyhihnan teräksenvärisellä pienellä lukolla.
Kotona oltiin klo 15.30. Vielä Inkin haku hoitolasta, ja päivä alkoi olla pulkassa.
Illalla ruoan jälkeen oli vähän väsynyttä porukkaa. Käytiin nukkumaan jo 21.30. Onneksi ei huomenna tarvitse mennä mihinkään.

Ei kommentteja: