Inki

23.9.2012

Talveen varautumista valssaten

Aamulla takkujen poistoa ja naaman konetusta, sitten hakemaan fleecetossut ja näyttelyhäkki Rahiksesta.
Rämälässä Koksi liinaan, 2 pallon leikkiä. Leikki kivasti. Sitten 2 hyppyä + putki. Yritin jättää odota-käskyllä paikalleen, mutta ei kestä vielä. Ohitti ekan hypyn joka kerta.
Pimeää putkikulmaa myös, siinä onnistui hyvin!
Eevan kanssa ensin pussia. Joka kerralla otettiin kangas pidemmäksi ja lopulta raotin sitä enää 10 cm (Eeva lähetti). Siihen lopetettiin, ehkä 7 toistoa.
Kokeiltiin takaakiertoa ensi ilman rimaa, meni hyvin molemmin puolin. Lisättiin rimat, ekaksi ei onnistunut, sitten alkoi mennä hyvin. 3 kertaa molemmin puolin. Oikealta (vastapäivään) vaikeampi selkeästi.
Valssiharjoitus ekan kerran. 2 hyppyä, mene itse hyppyjen keskelle, lähetä takaakiertoon vasemman siivekkeen puolelta vasemmalla kädellä, ota vastaan vasemmalla kädellä, merkkaa ponnistuspaikka kuten heittäisit palloa ja ala kääntää kroppaa vasemmalle, jotta koira ymmärtää jo ponnistaessa, että käännös on tulossa. Tämä oli minulle ahaa-elämys. Olen aina tehnyt valssin niin, että rintamasuunta on kääntynyt vasta siinä vaiheessa kun koira on jo ponnistanut ja hypännyt. Eihän se voi tietää, että käännös on tulossa vaan hyppää todella kauas laakahypyn.
Laitettiin tässä treenissä vihreä pikkupatukka kiinni liinaan, ja Eeva palkkasi sillä oikeaan suuntaan. Koksihan syttyi liikkuvaan leluun oikein kunnolla. Loistoajatus!
Inkillä keppejä, A-estettä, slalomia ja valssia yllä mainitulla metodilla. Kielsi ensin hypyn monta kertaa, mutta sitten alkoi onnistua. Tämä treeniin molemmilla!

Ei kommentteja: