Inki

1.9.2013

Viikonlopputokoa

Viikonlopun treenit tehtiin kaikki kotona. Lauantaina Koksi möyri kanssani pihan kimpussa useita tunteja. Aamulla ja illalla tokoiltiin:

- maahan-istu -kombo (edelleen hidas)
- jäävistä liikkeistä maahanmeno (menee nopeammin tässä maahan)
- perusasentoon tuleminen eri suunnista (sujuu jo paremmin)

Sunnuntaina käytiin pitkällä lenkillä puolipilvisessä säässä. Aurinkokin pilkahteli välillä. Lenkillä koira tarjosi seuraamista vähän väliä. Iltapäivällä sitten satoikin. Aamu aloitettiin kuitenkin fyssarin antamilla harjoitteilla. Kylkivenytykset alkavat sujua aika mukavasti molemmille puolille. Vieläkin oikealle kääntyminen on koiralle helpompaa kuin vasemmalle.

Päivän tokoilut olivat samat kuin lauantaina lisättynä luoksetulolla ja esteen kiertämisellä.

Doboilua emme ole unohtaneet vaan treenaamme sitä kolmisen kertaa viikossa, samalla rytmillä kuin fysiikkaharjoitteita. Sunnuntaina avasin vihdoin lajin ohjekirjan (Camilla Peura: Dobo - koiran kanssa kuntoon). Tähän asti olemme tehneet pallolla seisomista, istumista ja makaamista. Tänään siirryimme kumartamiseen seisten. Ensin opetin kumartamisen lattialla naksun avulla ja sitten siirryimmekin pallolle. Ihmeen nopeasti se hokasi mitä sen halutaan tekevän. Hauska pieni eläin.

Sunnuntain ohjelmaan kuului myös karstaus ja konetus. Turkin syövereistä löytyi tämän kesän punkkiennätys: viisi verenimijää, joista yksi oli pulleudesta päätellen aterioinut koirassa eilisestä asti. Luin juuri jostakin, että syksyn tullen punkit eivät suinkaan vähene, päinvastoin. Tänä kesänä noita ällötyksiä on poistettu 41.

Ei ollut sistiminen turha homma ollenkaan pihalla möyrimisen jälkeen:

Juu, pyörähdin vähän pihalla. Mistä arvasit?


Ei kommentteja: