Inki

7.12.2013

Koiravajetta odotellessa

Lauantaina doboilin taas poikain kanssa. Bruno hyppäsi kahdesti pallon päälle, ja pysyi siellä pidemmän aikaa. Ei menisi kauankaan, kun se oppisi liikkumaan sen päällä samalla tavalla kuin Koksi.

Tänään molemmat koirat ovat syöneet vähän huonommin. Laihtumaan ainakaan Bruno ei ole onneksi päässyt, sillä tullessa se painoi 3,3 kg ja tänään illalla 3,4 kiloa. Toissapäivänä painoa oli jopa 3,5 kg. Olen hyvin tyytyväinen siihen, että se on syönyt vieraassa paikassa noinkin hienosti, vaikka nappulat eivät olekaan uponneet.

Lenkillä koirat menevät kauniisti vierekkäin, mutta molemmat vetävät kuin höyrypäät. Hihnasta olen nyppäissyt, jos meno on mennyt vallan mahdottomaksi, mutta mitään sulkeisia en ole halunnut lähteä pitämään, kun Bruno on hoidossa kuitenkin vain viikon. Onneksi eilen oli pakkaskeli, niin saatiin tehtyä jo vähän pidempi lenkki. Jostain syystä Koksin takatassuihin paakkuntui kuitenkin lunta. Tassukarvat on lyhennetty kaksi viikkoa sitten, mutta pitääkin tsekata ovatko ne päässeet venähtämään.

Illalla oli kolmen koon tuokio: korvat, kynnet ja konetus eli korvakarvojen nyppiminen, kynsien leikkaus ja viilaus ja kuonon ja hännäntyven konetus. Tunnin verran karstasin myös isoa turkkia. Se on taas melkoisen takussa johtuen varmaan osin kastumisesta ja osin siitä, että koirat ovat painineet keskenään koko viikon. Huominen meneekin lisäkarstaus- ja pesupuuhissa.

Koksin tokoilut ovat olleet (taas) minimissä, mutta perusjuttuja ollaan kuitenkin tehty, lähinnä kaukoja. Parisen viikkoa sitten lisättiin kaukoihin seisominen. Käskyksi olen ottanut "ylös" ja käsimerkiksi sen perinteisen kämmenet ylöspäin sivuilla. Kotona maasta ylösnouseminen sujuu jo yllättävänkin hyvin, mutta olen jokseenkin vakuuttunut siitä, että tämä tulee olemaan meille vaikea liike.

Huomenna illansuussa vien Brunon kotiinsa. Taitaa tulla koiravaje. Hyvin vaarallista.

Ei kommentteja: