Inki

2.12.2013

Kuppi nurin

Hoitokoiran eka yö kotonani sujui hyvin. Bruno nukkui punkan jalkopäässä ja Koksi minun vieressäni. Hyvin mahduttiin. Muutaman kerran jätkät heräsivät muka johonkin ääneen, mutta muuten ei ongelmia ilmennyt.

Aamulla molemmat söivät taas mukavan kokoiset annokset . Laitoin Brunon kotiin viestiä, että jos se jatkaa syömistä samaan tahtiin sunnuntaihin saakka, niin siitä tulee vähintään kääpiö, ellei peräti keskari.

Jätin koirat päiväksi eri huoneisiin. Vesikipon lisäksi olin jättänyt Brunolle kuivamuonaa kuppiin ihan siltä varalta, että sille tulee päivällä nälkä. Kotiin palattuani iltapäivällä olivat molemmat kupit nurin, ja koiralla tietysti hirveä jano. Pitää jatkossa laittaa joku painavampi vesikuppi, mitä se ei saa kaadettua.

Lähdimme lenkille mukavaan -7 asteen pakkaskeliin. Parinkymmenen minuutin kävelyn jälkeen Brunon kävely muuttui vähän sen näköiseksi, että sen oikeaa takatassua palelee. Käännyimme ympäri ja palasimme kotiin. Pojat kävelivät yhdessä todella kivasti ilman mitään keskinäisiä kähinöitä.

Melkein heti lenkin jälkeen suuntasimme Hiirolaan koira- ja ihmishierontaan. Olin ottanut Brunolle mukaan boksin, mihin pyysin sitä siirtymään päästyämme perille. Kyllä se sinne sujahti, mutta protestoi mennessään ja etenkin oltuaan siellä pari minuuttia. Piip piip piip. Aikani kuuntelin piippausta ja laskin sen pois boksista. Se kävi kurkkaamassa hierontapöydällä olevaa Koksia pari kertaa. Koksi oli Kristan mukaan oikein hyvässä kunnossa eikä missään ollut mitään jumeja. Ihmettelimme molemmat sitä, ettei se venyttele takaosaansa vieläkään. Pitää jossakin vaiheessa viedä se eläinfysioterapeutti Hannele Kerkelälle Jyväskylään tsekattavaksi ja käsiteltäväksi vielä kolmannen kerran.

Koksin käsittelyn jälkeen oli emännän kalevalaisen jäsenkorjauksen vuoro. Bruno loikkasi hoitopöydälle kahteen kertaan. Se ilmeisesti halusi tutustua ko. hoitomuotoon lähemmin. Siinä se pyöri päälläni aika pitkään tarkastellen hierontaotteita tarkkaan kunnes asettui vasemman sääreni päälle.

Kotona olimme vasta vähän ennen kymmentä. Iltapissan jälkeen puin Brunolle pakkopaidan ja taittelin sen sisälle talouspaperia. Hierojalla koiralla oli pöksyt jalassa merkkailun estämiseksi. Saa nähdä mikä on tilanne aamulla.

Ei kommentteja: