Inki

20.11.2012

Sivuaskelia ja vauhtiluoksetuloja

Viime viikolla en päässyt työmatkani vuoksi tokotreeneihin, jolloin olivat ottaneet uutena sivuaskelia. Me tutustuttiin niihin tänään heti luoksepäästävyyden jälkeen.

Ensin sivuaskel oikealle: koira perusasennossa, ohjaaja ottaa yhden lyhyen askeleen oikealle, antaa seuraa-käskyn (tai mikä se nyt kenelläkin on), imuttaa koiran seuraamaan, ottaa askeleen vasemmalla jalalla toisen jalan viereen ja koira istuu perusasentoon. Sitten vasemmalle: koira perusasennossa, seuraa-käsky, ohjaaja astuu oikealla jalalla ristiin etukautta, imuttaa koiran seuraamaan vasemmalla kädellä namin avulla (hieman käsi takaviistossa, jotta koira pystyy liikkumaan vasemmalle), koira pysähtyy perusasentoon. Tämä sujui ekaksi kerraksi yllättävän hyvin.

Seuraavana kerrattiin istu-maahan -siirtymiä. Näissä palkka joka siirtymässä. Muista käsiavut (istu: käsi yläviistoon, maahan: kädet kämmenet alaspäin). Tämä sujui melko hyvin.

Seuraamista otettiin myös. Namiin pomppiminen ei ole jatkossa enää sallittua. Palkka vain jos seuraa pomppimatta. Tässä vaiheessa puhutaan ihan muutamasta askeleesta, mitkä Koksi ottaa kontaktissa. Seuraamisessa pysähtymisestä istuminen hyvä ja suora valtaosalla kerroista. Tässä pitää muistaa antaa seuraa-käsky ja odottaa pieni hetki ennen kuin lähtee itse liikkeelle.

Lopuksi otettiin kaksi vauhtiluoksetuloa, ekalla leluun koutsin pidellessä koiraa ja tokalla paikallaistumisesta. Leluun Koksi tuli todella nopeasti. Paikalla istuminen tuotti ongelmia, mutta pysyi sitten kuitenkin ensimmäistä kertaa paikallaan hallissa. Jihuu! Sivulletulo oli ok tästä, ei vielä todellakaan mikään räjähtävä kuten ekassa, mutta varmaan paranee treenillä.

Kotiläksyksi saatiin vielä paikkamakuuhärkkiminen. Koira siis käsketään maahan, annetaan odota-käsky ja sitä härkitään namilla tai lelulla ja sen täytyy pysyä paikallaan. Alussa koira lähtee paikaltaan joka kerta namin nähtyään, mutta sitä kielletään äppäpillä ja viedään takaisin paikkamakuuseen.

Kyllä oli taas mahdottoman mukavaa :) Oli miellyttävän kuiva kelikin, ja lämmintä +5 astetta. Ja pimeää.

Kotiin saavuttuamme kokeilimme tuota paikkamakuuta. 5 ekaa kertaa nousi ylös välittömästi namin nähtyään, mutta sen jälkeen saatiin 5 onnistunutta suoritusta (namin puolen metrin päässä kuonosta, ohjaaja tanssii ripaskaa ja hypähtelee).

Janutexilta tilaamani lämpöhaalari tuli tänään. Vielä sitä ei tosiaan näissä lämpötiloissa tarvita, mutta eiköhän ne pakkaset sieltä saavu viimeistään tammikuussa. Pikkupakkasta ja 5 senttiä lunta, kiitos.

Ei kommentteja: