Inki

22.11.2012

Tuplahihnalenkkidebyytti

Kuten olen tainnut kirjoittaa, olen tähän saakka eli lähestulkoon 8 kuukautta lenkittänyt koirat erikseen. Nyt oli aika ensimmäisen yhteisen hihnalenkin. Ensimmäiset parisataa metriä olivat hieman kaoottisia, niin kuin ne aina ovat Inkin kanssa, joka käy aina lenkin alussa melkoisen kuumana ennen kuin rauhoittuu. Niin kävi nytkin, mutta sitten homma alkoi sujua yllättävän hyvin. Juniori käveli todella reippaasti Inkin rinnalla ja silloin kun Koksi halusi haistella, odotti Inki hienosti odota-käskyllä.

Tunnin lenkki meni upeasti. Olin vähän ounastellut, että jossakin vaiheessa hihnat saattavat olla aika solmussa, mutta niin tapahtui oikeastaan vain kerran ja sekin aivan viime metreillä. Inkin remmi oli kiinni juoksuvyössä ja Koksin hihna normaalisti kädessäni.

Jatkossakin teen varmasti osan lenkeistä erikseen, mutta oli mukava huomata, että myös yhteislenkit sujuvat. Inki ei ollut vielä täysin oma itsensä, ja se olisi mielellään mennyt tuhatta ja sataa ja jättänyt rääpäleen taakseen, mutta hyvin sekin oli kuulolla.

Koksin tokotreeneihin kuului tänäänkin sivuaskeleet, paikkamakuu ja seuraaminen. Sivuaskeleissa kokeiltiin neljää askelta. Tämäkin onnistui paremmin vasemmalle, oikealle mennessä tuppaa jäämään vinoon perusasentoon. Niin, otetttiinhan me myös seisomista jäävistä liikkeistä. Siinä Koksi istui tai kävi jopa maahan useamman kerran seisomisen sijaan. Päätettiin treenit pariin onnistuneeseen suoritukseen.

Iloinen lenkkeilijä kurapuvussaan. Afro-nimi olisi sittenkin
ollut osuva.

Ei kommentteja: