Inki

24.3.2013

Katkokävelyä

Tämä viikko ollaan lenkeillä keskitytty kauniiseen hihnakävelyyn. Junnu on alkanut vetää ja tempoa remmissä oikein urakalla. Palasimme katkokävelymoodiin eli aina hihnan kiristyessä pysähdyn ja odotan, että koira ottaa kontaktin ja löysää hihnaa tulemalla luokse, mistä se saa palkan. Parin kolmen lenkin jälkeen tilanne on huomattavasti parempi, ja koira kääntyy kannoillaan jo silloin, kun panta alkaa kiristää kaulassa.

Tiistaina ei ollut tokon ohjattuja treenejä vaan oman seuran möllitokot, minne ajoin kuunteluoppilaaksi. Hallissa oli niin arktiset olosuhteet, että tunnin paikallaan seisomisen jälkeen oli pakko poistua, kun varpaita alkoi pakottaa oikein kunnolla. Valkovarpaisuus ei ole kiva vaiva vaikka nimi hassunhauska onkin. Raynaud'in oireyhtymäksi sitä virallisemmin kutsutaan.

Joka tapauksessa ehdin katsoa paikkamakuut ja kahden koirakon suoritukset alo-luokassa. Valtaosalla oli todella hieno luoksepäästävyys ja paikkamakuu. Näkemieni kahden koirakon muut liikkeet olivat myös kivan näköisiä.

Keskiviikkona näyttelytreenit menivät ihan mukavasti, vaikka Koksi vieläkin kehäjuoksussa pyrkii edelläjuoksevan koiran luo. Session loppupuolella se meni yksilöjuoksussa jo oikein mukavasti. Treeneissä oli myös pari viikkoa sitten juoksunsa lopettanut narttu, mikä laittoi vähän nuoren koiran päätä sekaisin. Hyvää treeniä sekin.

Perjantain ohjatuissa agilityharjoituksissa treenattiin takaakiertoa ja A-estettä. Ylläripylläri, Koksi ei takaakiertoa enää häiriössä osannut. Sitä ei voi oikein treenata kuolleella lelupalkalla siivekkeen takana, kun koira lelun saatuaan lähtee lällättelemään omiaan. Koutsi päätti tehdä treenin, missä koira sai viedä lelun sen jälkeen, kun olin ensin vetoleikkinyt sillä. Sälli lähti melkoisen iloiseen juoksuun ympäri hallia Inkin vanha pinkki patukka suussaan. Boing boing boing. Pari kunniakierrosta hallin ympäri ja sitten A:n taakse piiloon. Koutsi ja minä huudeltiin koiralle Ai_mikä_hieno_lelu_sulla_siellä_on ja jätkä tulikin parin metrin päähän näyttämään aarrettaan. Me leikittiin koutsin kanssa kahdella toisella lelulla heitellen niitä toisillemme. Koksi sitten kiinnostuikin ryhmän malin narupallosta. Hetken päästä se antoi kiinni.

Mitä tästä opimme? Jatkamme kotona kahden lelun leikkiä. Pitää käydä ostamassa kaksi samanlaista patukkaa.

Lauantaina oli pesupäivä. Takkujen selvittelyyn meni vain tunti tälläkin kertaa. Nähtävästi kolmen viikon välein tapahtuva trimmaus auttaa asiaa.

Kuonossa näkyvät vaaleat läikät ovat kohtia, mistä on lähtenyt
vähän enemmän karvaa konetuksessa. Ongelma korjaantuu parissa päivässä.
Rinta jäi aivan liian kiharaksi.

Tätä mieltä olen kuvattavana olosta. Pthyi.



Ei kommentteja: