Inki

24.3.2013

Kepit korkattu

Oltiin sovittu aksatreenit hallille Tuijan kanssa. Olin paikalla vähän etuajassa, ja otettiin muutamia toistoja A:n alastulokontaktia ja sen jälkeen mentiin koko A-este hihnassa neljä kertaa. Metodeina oli käytössä vanha kunnon houkuttelu ja puolipakko. Ylösnousu oli Koksin mielestä vähän pelottavaa, mutta harjanteelle päästyä oli alasmeno vauhdikasta. 2onoff-asentoon malttoi sitten kuitenkin pysähtyä. Pitää varmasti mennä vielä kymmeniä kertoja hihnassa ennen kuin jutun juoni aukeaa.

Tuijan kanssa mentiin pientä kolmen hypyn ja putken rataa, missä treenattiin valssia ja erityisesti sen merkkaamista ja rintamasuuntaa.

Lopuksi otettiin keppejä. Top on mennyt kujakeppejä ja upeasti se suoriutuikin täyspitkistä kepeistä, missä oli ohjurit. Ohjureita puuttui kaksi, joten lopusta kaksi väliä jäi ilman. Top ei vielä osannut mennä kahta viimeistä väliä, joten tämän jälkeen se aloittikin siitä päästä, mistä ohjurit puuttuivat ja tässä ei ollut mitään ongelmaa. Itse otin Koksilla keppejä ihka ensimmäistä kertaa. Mentiin vain puolikkaita keppejä eli kuutta kappaletta. Ohjurit olivat paikoillaan. Ensin pidin koiraa hihnassa kaksi kertaa, mutta hihnan ja namien kanssa häslääminen on todella hankalaa, joten irrotin hihnan ja klassisella nami kädessä peruuttamisella mentiin. Toistoja kolme ja kas - Koksi taisi hiffata idean! Hihnan kanssa se hyppäsi ohjurin yli kahdesti, mutta ilman hihnaa ei kertaakaan.

Palkkasin koiraa tänään jäniksenkäpälällä, mihin on sidottu naru. Sepä oli niin oiva palkka, että viimeisellä palkkauskerralla naru lipesi otteestani ja lällättely ja rallattelu alkoi. Sovelsimme perjantaisia oppeja, ja muutaman kerran leluja toisillemme heiteltyämme tuli Koksi ihmettelemään ja antoi kiinni ilman sen suurempia kommervenkkejä. Hurraa!

Kepeistä jäi niin hyvä mieli, että eipä ole aikoihin ollut niin kiva fiilis hallilta lähtiessä.

Rämälästä ajettiin vielä Launialan koululle, missä oli Villakoirakerhon yhteislenkin kokoontumispaikka. Kävimme kävelemässä jäällä seitsemän villakoiran ja kahden beaglen voimin. Aurinko paistoi todella lämpimästi ja oli oikein keväistä ja mukavaa.  Lumi ei ollut ihan vielä nuoskalla. Onneksi.

Ei kommentteja: