Inki

9.3.2013

Sarvipää

Aamulla perusasentojen hiomista ja erittäin hyvää seuraamista pari pätkää.

Sitten olikin viikoittaisen pesun ja kuivauksen aika. Konetyöt, korvat ja kynnet huolsin eilen. Takkujen selvitykseen ja pesuun/kuivaukseen meni tällä kertaa 3,5 tuntia. Vuorossa oli sitten trimmi, missä olemme käyneet edelleen kolmen viikon välein.

Päähän kasvoi sarvi. Kaikkea sitä.







6 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Toivottavasti olen ymmärtänyt oikein, että turkinhoitoaika vähenee jatkossa?

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

Sitä toivon. Kovasti. Kasvattajan mukaan molemmilla vanhemmilla on samantyyppinen hankala turkki, mikä vaatii jatkuvaa huoltoa. Pahimmassa tapauksessa tilanne ei olennaisesti helpotu, vaan turkki takkuuntuu jo siitä, että koiraa vilkaisee. Pentukarvan vaihtuessa aikuiskarvaan on toiveita siitä, että huoltoväli harvenisi. Toisia ei tarvitse pestä/trimmata kuin kahden kuukauden välein. Nykytilanne kysyy aika pitkää pinnaa, sekä emännältä että koiralta.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Milloin pentukarva vaihtuu? - Toivottavasti tilanne silloin helpottaa.

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

Pentukarva alkaa vaihtua noin 6-9 kuukauden iässä. Sitä kutsutaan osuvasti takkukaudeksi. Riemua saattaa ilmeisesti riittää jopa 2-vuotiaaksi asti. Koksi alkoi vaihtaa turkkiaan aika tarkaan puolivuotiaana. Sen virallinen nimi, Untangled, viittaa selvitettyyn, takuttomaan turkkiin. Ihan itse valitsin nimen. Taputan itseäni olkapäälle.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Onneksi et valinnut nimeksi Takkua, Ikuista solmua tms. Tilanne voisi tällöin olla hitusen pahempi.

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

:D Olisi ehkä sittenkin pitänyt uskoa sinua ja valita Unchain/Unbrake My Heart. Tai edes se Union Jack. Usain Boltin jos olisin valinnut, niin se olisi varmaan jo pinkonut Zimbabween.