Inki

7.7.2013

Puomi ilman hihnaa

Ajelin hallille heti aamukasin jälkeen treenaamaan aksaa. Lämppälenkin jälkeen sinne tulivat myös samassa ryhmässä treenaava Nasse-nahka emäntineen, joten treenasimme vuorotellen. Hallissa oli taas valmiina rata, mitä en itse ollut mennyt aikaisemmin. Siinä oli runsaasti takaakiertoja. Otimme rataa pienissä pätkissä. Välillä tuppasi herran keskittyminen herpaantumaan ja se karkasi radalta rallattelemaan omiaan, mutta tuli kyllä nopeasti takaisin. Tätä tapahtui erityisesti kepeille viennillä. Olen nyt ottanut useamman kerran keppejä täyspitkinä, ja luulen, että siirryn joksikin ajaksi puolikkaisiin keppeihin, sillä en tahdo tehdä pujottelusta tappotylsää juttua. Nyt se hyppi ohjureiden yli useita kertoja. Onnistuneita suorituksia taisi tulla vain kolme.

Takaakierroissa merkkaus toimi tänään todella hyvin. Tarkkana pitää olla, sillä takaakierrolle lähettäessä pitää oman rintamasuunnan olla täsmälleen oikea ettei koira sinkoa jonnekin ihan muualle.

Radalla oli muuri, mitä emme ole juurikaan treenanneet esteenä. Sen yli Koksi meni vasta heitettyäni  namin esteen yli. Pari tällaista ja sitten meni pelkällä muuri-käskyllä.

Puomia emme ole menneet radalla koskaan. Nyt muistuttelimme sitä mieliin hihnassa. Kolmannella ja viimeisellä treenipätkällä uskaltauduin irrottamaan hihnan. Kiipee-käskyllä puomille ja osu-käskyllä alastulolla. Ja sehän toimi! Wuhuu! Kovinkaan montaa kertaa ei olla puomia harjoiteltu, joten siihen nähden aivan kelpo suoritus.

Tänään oli käytössä ensimmäistä kertaa tokon SM-kisoissa KoirAkat-nimiseltä firmalta tilaamani Napakka-tarvikevyö. Tein tilauksen lauantaina ja perjantaina vyö oli jo minulla. Todella nopeaa toimintaa. Vyö on erittäin laadukasta työtä. Otin sen kaikilla mausteilla eli vetoketju- ja namitaskulla sekä taakse tulevalla isolla kengurutaskulla. Lisäksi otin vielä joustokappaleen, mihin kiinnitetään hihna kävely- ja juoksulenkkejä varten. Taskujen paikkaa voi vaihdella ja esim. näyttelytreeneissä käyttää vain namitaskua.

Vyö toimi todella hyvin. Tähän asti olen käyttänyt aina treeniliiviä nameja ja leluja plus muita vermeitä varten, mutta kesällä se on tuhottoman kuuma olipa se millaista materiaalia tahansa. Vyö osoittautui soivaksi peliksi. Ensimmäistä kertaa ikinä uskaltauduin brodeeraamaan koiran nimen tekstiiliin.







Ei kommentteja: