Inki

10.7.2013

Väljää seuraamista

Ohjatuissa tokotreeneissä käytiin ensin läpi läksyt. Maahanmenossa Koksi on viikossa taantunut, mitä en voi oikein ymmärtää. Edessä se menee maahan oikein hyvin, mutta perusasennosta maahan mennessä joudun auttamaan sitä nytkäyttämällä polvia aavistuksen. Edistystä on tapahtunut siinä, että nyt se ei enää väistä palatessani sen luokse. Jotain positiivista sentään. Toisena varsinaisena läksynä oli liikkeestä seisominen. Pakittaessani itse pysähtyi koira hyvin, mutta kun otin sen seuruuseen ja pysäytin, niin koira ennakoi namin lentämistä ja se kääntyi heti käskyn kuultuaan. Sitäpaitsi seuruu oli väljä. Seuraavaa kertaa varten koutsi käski treenata lievällä hihnapakotteella eli koira lyhyeen hihnaan, otetaan koira seuruuseen, annetaan stop-käsky ja samalla varmistetaan hihnalla, että koira pysähtyy. Nakkia naamaan kun onnistunut suoritus. Tässä on huomioitava se, ettei vie namikättä liian eteen, jolloin koira lähtee kurottautumaan sitä kohti. Käden oltava siis kuonon lähellä.

Tässä yhteydessä katsottiin myös sivuaskeleet (suht ok vasemmalle, oikealle vaikeampi), mitä ei ollakaan otettu pitkään aikaan. Peruuttaminen koiran ollessa edessäni onnistui kohtuullisesti, tosin hitaahkosti. Sivulla peruuttamista kokeilin ensimmäistä kertaa, ja jopa olikin vaikeaa. Tämä treeniin seinän vierellä.

Kiertämistä otettiin kaikilla kolmella koirakolla erikseen. Koksilla tämä onnistui aika hyvin, vaikka en pysty vielä lähettämään sitä kuin parin metrin päästä. Pari kertaa otettiin siten, että koira saa ampua kiinni leluun heti kierrettyään. Lelu otettiin siis esille heti kun koira oli kiertänyt esteen. Viimeinen kerta oli sitten niin, että koira pyydettiin perusasentoon. Tämä sujui hyvin, mutta tätähän me ollaan treenattukin kotona.

Seuraamisessa itse seuraaminen oli väljää, samoin täyskäännöksissä. Otettiin myös kääntymisiä oikealle ja vasemmalle. Tässä koira osasi, mutta ohjaaja ei. Täytyy harjoitella 90 asteen käännöksiä ilman koiraa, että niistä tulee napakoita eikä liian loivia.

Hauska harjoitus oli kontakti häiriössä. Tämä tehtiin yksilöliikkeenä. Koira perusasentoon kontaktiin, koutsi tuli vierelle lällättelemään ja heiluttelemaan lelua. Heti kun koiran kontakti tippui ja se katsoi koutsia, palautus ruotuun äppäpillä, sivu-käsky ja palkka heti kun kontakti palaa. Koksi ymmärsi jutun juonen yllättävän nopeasti. Olipa mielenkiintoista katsoa, miten koira selviytyi tilanteesta noinkin hyvin.

Vauhtiluoksetulo oli viimeinen. Koksi jäi hyvin paikalleen istumaan, lähti kuin tykin suusta ja palkkasin sen koutsin ohjeiden mukaan leluun enkä pyytänyt sivulle lainkaan. Paikoilleen jääminen näyttäisi nyt olevan selätetty ongelma.

Kotiläksyt ovat siis seuraavat:
- maahanmeno perusasennosta
- seuraaminen (huomio tiiviiyteen)
- peruuttaminen (seinän vierellä tarvittaessa)
- sivuaskeleet

Ei kommentteja: