Inki

22.3.2014

Lenkkeilyä ja turkinhoitoa

Temppuilu dobolla ja tasapainotyynyllä on jatkunut. Koksi tekee nykyisin superinnolla - ylläri! Takajalkojen varassa pyöriminen tyynyn päällä edistyy pikkuhiljaa. Oliver otti mallia Koksista ja yritti samaa eikä yhtään huonolla menestyksellä. Muutaman treenikerran jälkeen uskon sen ottavan jo useita askelia, nyt se vielä helposti luiskauttaa toisen takajalan pois tyynyltä.

Tänään oli upea keväinen keli. Teimme vajaan puolentoista tunnin lenkin hienossa auringonpaisteessa. Lähtiessä klo 10.30 oli kotitie vielä jäässä, mutta palatessa se oli jo aivan velliä. Tämä ei sinällään haitannut, sillä ohjelmassa oli joka tapauksessa Oliverin pesu, koska olen viimeksi pessyt sen 3 viikkoa sitten. Lenkillä keskityin siihen, että koirat kulkevat joko edelläni vetämättä tai sitten käskyn alla vierellä-käskyllä. Treeniä tarvitaan lisää. Vierellä Oliver osaa olla paremmin kuin Koksi, mutta jos päästän sen hihnanmitan verran eteeni, alkaa se vetää. Ei paljon, mutta vetää kuitenkin. Siitä pitää päästä pois. En halua myöskään lenkkeillä siten, että koirat ovat koko ajan käskyn alla. Itselleni mieluisin vaihtoehto on se, että remmit ovat löysällä koko ajan. Voi olla, että joudun menemään siihen, että ne kävelevät aavistuksen takanani. Sen opettaminen saattaisi olla helpompaa.

Karstaukseen, pesuun, föönaukseen ja konetukseen meni kaikkinensa alle 3 tuntia. Manikyyrin ja korvien nyppimisen tein keskiviikkona. Oliverin turkin hoitaminen tuntuu todella helpolta Koksiin verrattuna. Se ei rimpuile vaan esimerkiksi karstatessa se vain maata rötköttää sylissäni. Föönauksen aikana se makaa trimmauspöydällä kyljellään. Tätä en ole saanut opetettua Koksille vaan sen olen aina kuivannut seisaaltaan.

Keskiviikkona käytin Koksin eläinlääkärin tarkastuksessa. Olin ilmoittanut vakuutusyhtiö Ifille, että valioitumisen myötä sen vakuutusarvo on noussut 3.300 euroon. Sieltä tuli pyyntö käydä tarkastuksessa, koska arvo oli yli 2.500 euroa. Närhisellä kävimme siis ja puhtaat paperit sieltä tuli. Toimitin ne Ifille, ja nyt ovat vakuutusasiat siltä osin kunnossa. Vakuutusmaksu nousi satasella 380 euroon vuodessa, mikä on todella korkea summa, mutta en ilmankaan uskalla olla.

Oliverille otin myös vakuutuksen. Sen vuosimaksu on ekana vuonna noin 240 euroa (10 % verkkokauppa-alennus) ja jatkossa noin 280 euroa.
Pesua vailla oleva Koksi.

Pariisin keväälle tuoksuva Oliver.

 


Ei kommentteja: