Inki

13.3.2014

Oliverin oppivuodet alkoivat

Oliver on ollut talossa nyt vajaat kaksi viikkoa, ja tuntemus siitä, että tässä on täydellinen koira minulle, on vain vahvistunut. Se on hyvin innokas oppimaan, erittäin kuuliainen ja aina ihan mahdottoman iloinen.

Näiden parin viikon aikana Oliver on oppinut menemään pois pöydästä käskettäessä (kyseistä käskyä käytän, jos ruokaillessani koira yrittää laittaa etutassunsa reisilleni), ottamaan kontaktia ennen ruoan saamista, pitämään kontaktia heilutellessani namia molemmissa käsissäni, menemään maahan (tämä onnistuu hyvin pienellä käsiavulla, lisäksi maahan meno on täpäkkä maahan heittäytyminen eikä mikään tassuttelu) ja hyppäämään dobo-pallon päälle ja tasapainottelemaan siinä. Pallolle se nousi jo toisella treenikerralla, mikä on mielestäni todella nopeaa oppimista ja uskaltamista. Tasapainotyynyn avulla olen alkanut opettaa sille takapään käyttöä siten, että koiran etutassut ovat tyynyllä ja takatassuja siirtämällä on tavoitteena tavallaan kiertää ympyrää. Lenkillä se osaa mennä tien laitaan reunaan-käskyllä.

Tästä se lähtee. Katsotaan nyt, lähdetäänkö jossain vaiheessa harrastamaan esimerkiksi aksaa harrastusmielessä tai tavoitteellisesti. Aika näyttää.

Koksi ja Oliver tulevat edelleen hyvin toimeen keskenään. Pari kertaa olen joutunut olemaan erotuomarina, kun mieluinen lelu tai siankorva on sattunut kiinnostamaan molempia yhtä aikaa, mutta tuokin kähinä on ollut todella lievää.

Toistaiseksi olen jättänyt ne eri huoneisiin lähtiessäni töihin, mutta uskon, että voin jättää ne kahdestaan hyvin pian. Tärkeä syy toisen koiran ottamiselle on se, että Koksi saa kaverin. Pikkuhiljaa treenataan sitä, että ne pärjäävät päivän keskenään.

Tämän viikon aikana pojat ovat alkaneet leikkiä keskenään paljon enemmän. Tässä video torstaiaamulta (videossa Koksi etualalla). Koksi näyttää aika paljon suuremmalta, mutta todellisuudessa niiden kokoero on aika pieni. Koksilla vain on turkkia enemmän.

http://www.youtube.com/watch?v=3qOd5D3hAKk&feature=youtu.be

Oliver trimmissä Piialla 1.3.2014.


 
Trimmissä 1.3.2014.
 


 
 
 

Ei kommentteja: