Inki

16.3.2014

Vapaana juoksentelua

Päivän lenkki tehtiin lumisessa maisemassa. Kevät teki jo kovasti tuloaan, mutta eilen satoi useita senttejä lunta. Oliver näyttää olevan hyvin tarkka tassuistaan, sillä niihin kertyi aivan minimaaliset paakut lunta mitkä näyttivät häiritsevän sen kävelyä melkoisesti. Niitä piti pysähtyä repimään irti vähän väliä.

Pääsimme kuitenkin metsäautotielle, missä päästin Oliverin irti hihnasta ensimmäistä kertaa. Poika juoksenteli ehkä viiden metrin päässä ja kääntyi usein katsomaan, että remmissä oleva Koksi ja minä ollaan varmasti tulossa samaan suuntaan. Joitakin kertoja kutsuin sen luokseni, palkkasin namilla ja lähetin takaisin juoksentelemaan. Toivottavasti sama onnistuu joku päivä Koksinkin kanssa.

Oliver oppi tänään uuden käskyn: vierellä. Sitä käytän, kun haluan koiran kulkevan vasemmalla puoellani hihna löysällä. Kontaktia ei tarvitse pitää ja haistella saa, mutta remmi ei saa kiristyä. Oppimiseen ei valehtelematta mennyt kymmentä minuuttia kauemmin. Nyt pitää vain saada se tajuamaan se, että kun se kulkee remmin mitan minun edelläni, ei se siltikään saa vetää. Siinä on vielä tekemistä.

Aamulla Oliver jahtasi Koksia pihalla: https://www.youtube.com/watch?v=R7rPvYoPrtg&feature=youtu.be

Ei kommentteja: