Inki

28.10.2012

Koiramainen sunnuntai

Tänään pidettiin pentuagin viimeiset eli yhdeksännet treenit. Yllättävän monta asiaa ehtii noinkin lyhyessä ajassa käymään läpi. Koutsina toiminut Eeva listasi läpikäydyt asiat näin:

- Focus ja target: koira osaa siirtää katseensa esteisiin
(palkkaan) eikä katso vain ohjaajaa
- Ohjaavaan käteen (namiin tai leluun) tuleminen
- Suora putki
- Mutkaputki
- Pimeä putkikulma: osaa hakea ja tulee pois samalta
puolelta
- Käden etäisyyden merkitys
- Peruskäännös
- Valssi (ajoissa koiraa informoiden)
- Takaakierto
- Takana leikkaaminen
- Sylkkäri
- Poispäinkäännös
- Putkijarru
- Eteenmenokäsky

Esteistä:
- Hypyt
- Hyppytekniikkana kaarteet
- Rengas
- Putki
- Pussi
- Alastulon 2on2off

"Radat"
- 3-5 esteen mittaisia, koostuneet hypyistä ja putkista
Pois jätetty pujottelu ja keinu.

Tänään mentiin putkijarrua, missä putken suulla koiralle merkataan puoli vastakkaisella kädellä, jolloin koira tietää putkeen mennessään, että sen tulee ulos tullessaan kääntyä takaisin ohjaaja luo eikä jatkaa eteenpäin. Harjoitteluvaiheessa seistään ensin putken toisen pään vieressä putken jäädessä ohjaajan vasemmalle puolelle. Merkataan puoli vastakkaisella eli tässä tapauksessa oikealla kädellä ja koiran kääntyessä ulos putkesta tipautetaan palkka koiran eteen. Sitten siirrytään putken puoliväliin ja lopulta ollaan putken suulla, merkkaus, ja kas, koira suorittaa esteen ja kääntyy takaisin.

Koksi hoksasi jutun juonen todella nopeasti. Tässä säästää aikaa ja omia askeleita, kun ei tarvitse juosta vastaanottamaan koiraa putkesta ja kääntymään vasta siellä.

Putkijarrun lisäksi mentiin 4 esteen rataa, missä oli ympyrän muodossa hyppy, putki ja 2 muuta hyppyä. Toiselle putken jälkeiselle hypylle valssi - muista merkkaus ja rintamasuunta!

Treenien jälkeen jäätiin vielä kertaamaan sylkkäriä ja kehäjuoksua. Kovasti meni taas haisteluksi.

Puolenpäivän aikoihin oli sovittuna syksyn ekat villakoiratreffit, mutta ketään muita ei sinne meidän lisäksi tullut. Ehkä ensi kerralla.

Kotona tokoteltiin (istu-maahan, seuraa), muisteltiin peruuttamista, kontakteja (kiipee-osu) ja näyttelyseisotusta.

Iltapäivällä oli vielä pesun vuoro konetuksineen. Kuonon siistiminen sujui tänään hieman normaalia paremmin, kun konetin koiran trimmauspöydällä enkä lattialla.

Tiivisti meni tämä sunnuntai kyllä koiratouhuissa.

Ei kommentteja: