Inki

16.10.2012

Tokon alkeiskurssin viimeinen kerta

Tänään oli Koksin tokon alkeiskurssin viimeinen kerta. 10 treenikertaa on mennyt hujauksessa. Vain yksi kerta on meillä jäänyt väliin.

Alussa tutut kuviot eli kehäänmenotarkastus (suht ok) ja luoksepäästävyys (ok). Seuraamista otettiin yksittäin. Tässä on muistettava pitää selkä suorana, polvet koukussa ja käsi nameineen koiran kuonon korkeudella siten, että sen tassut kestävät maassa eikä se pompi namia tavoitellen. Tiheä palkkaus!

Perusasentoa harjoitellessa on muistettava se, että itse täytyy olla paikallaan koiraa kutsuttaessa. Mulla on näköjään tapana liikkua vielä itse, kun pyydän Koksin sivulle. Koira siis yhdistää ohjaajan liikkeen ja käskyn, mikä ei todellakaan ole suotavaa. Käsiapujakin on vielä liikaa. Paikallaan seistessä ilman apuja, vain suullisella käskyllä homma olikin vaikeampi. Tämä treeniin ja sassiin.

Pysähtymistä treenattava myös vaihdelleen yhtä, kahta ja kolmea askelta. Askel, seis, koira istuu. Vielä ei saa ottaa yli kolmen askeleen seurauspätkiä.

Kysyin koutsilta lelupalkasta. Koksi nimittäin lelulla palkatessa jää mälväämään lelua eikä enää luovu siitä, jolloin homma menee pelleilyksi. Koutsin mukaan koiran pitää aktivoitua ennen kuin se saa lelun, koska eihän kokeessakaan saa palkata lelulla. Minulla se aktivoituminen on sana jes, mistä koira hyppää mun jalkoja vasten ja saa lelun. Esim. perusasennossa näin:
- koira istuu
- vapautus
- jes
- koira hyppää vasten eli on aktivoitunut
- lelu tippuu kainalosta tms.

Tokohypylle koira meni innokkaasti sekä namikupille että myös ilman. Tätäkin pitäisi ehtiä harjoittelemaan.

Istu-maahan: tässä koiraa autettava kädellä ei namilla, koska se hamuaa namia liikaa. Palkaa istu-asennosta ylös siten, että koira vähän jopa tavoittelee namia, jotta nousee istumaan ryhdikkäästi ylös asti.

Ensi kerralla siirrytään sitten jo jatkoryhmään. Nykyinen ryhmä jaetaan kahtia, jolloin yhdessä ryhmässä on vain 4 koirakkoa. Hyvä näin, sillä hallissa ei kovin isoa ryhmää pysty treenaamaan.

Ei kommentteja: