Inki

4.10.2012

Kontakteja ja hyppytekniikkaa

Inkin ryhmätreeneissä mentiin oikein mukava rata, joka oli paikoitellen myös haastava. Poispäinkäännöstä en ole aiemmin puomi-putkikombinaatiossa tehnytkään. Putki oli puomin alla siten, että sen suuaukko oli alastulokontaktin oikealla puolella vajaan metrin päässä. Mentiin rata vain kerran, kun

Koksilla pähkäiltiin 2on2off-kontakteja. Treenaukseen:
- estekäskyiksi A-esteellä ja puomilla ylösmenolla kiipee, alastulolla osu. Keinulle ylösmenolle tulee joku toinen käsky, luultavasti keinu. En pidä koiralle reiluna sitä, että keinulla on sama ylösmenokäsky kuin A:lla ja puomilla, koska keinu ei esteenä "jatku" samoin kuin muut kontaktiesteet
- palkan tultava niin, että koiran katse on alaspäin, käytännössä nami tulee maassa olevasta kiposta
- nose-touchia alastulolla mietin, mutta koutsin tavoin säälin koiran kuonoa rivakoissa alastuloissa
- itse 2on2off-asento saatava koiralle hyvin miellyttäväksi, näin koira tulee siihen halukkaasti ja nopeasti
- kontaktin päähän rimat pituussuunnassa merkkaamaan koiralle suoraa alastuloa. Toisaalta suorassa alastulossa menettää sekunteja, mutta ehkä näin alkuvaiheessa on järkevää opettaa kuitenkin näin.

Kertauksena otettiin takanaleikkausta. Lelu vasemmanpuoleisen siivekkeen taakse, koira oikeapuoleisen siivekkeen viereen vasemmalle puolelle, lähetys hypylle vasemmalla kädellä, leikataan koiran takaa ja jatketaan kuviteltua rataa vasemmalle.

Hyppytekniikkassa otettiin taipumisharjoitus, mikä meni yllättävän hyvin. Rimat maassa, esteiden väli minikoiralla 4 jalkaa. Harjoitteet: oikealle ja vasemmalle kääntyminen lelulle (3 rimaa). Yllättäen vasemmalle meni helpomman näköisesti (tai sitten oli ymmärtänyt jutun juonen, kun ensin tehtiin toiseen suuntaan). Viimeisenä oikaisu eli 6 hypyn suora sarja.

Ei kommentteja: