Inki

22.6.2013

Juoksuaskelia puomilla

Juhannuspäivän kunniaksi suuntasimme ensimmäisiin treeneihin uudelle harjoittelualueelle. Tarkoitus oli harjoitella sisällä hallissa, mutta avainkortissa oli jotain häikkää enkä saanut ovea auki. Plan B siis käyttöön ja treenasimme ulkokentällä koira remmissä, koska kenttää ei ole vielä aidattu eikä karkailuongelmaa ole vieläkään selätetty.

Viime aksatreeneistä on kulunut aikaa lähemmäs yli kuukausi, ja tauko on tainnut tehdä terää. Junnu oli ihan mukavasti kuulolla, vaikka mitään vauhdikasta treeniä emme voineetkaan tehdä vaan keskityimme lähinnä 2on2off-kontakteihin. Ensin hiottiin alastulokontaktia A:lla, ja pienen mieleenmuistutuksen jälkeen alkoi koira muistaa miten homma toimii. Tämän jälkeen otettiin koko este kiipee-käskyllä. Alastulokontaktin ottaminen tässä oli jo huomattavasti vaikeampaa, mutta useita onnistuneita suorituksia saatiin silti.

Sitten korkkasimme meille uuden esteen eli pituuden. Pari ekaa hyppyä meni hyvin, mutta sitten koira hokasi, että näiden päältähän on hyvä ponnistaa. Juuei. Onnistuneiden suoritusten jälkeen siirryttiin puomille, mitä olemme menneet vasta pari kertaa koiran jalat hieman tutisten. Nyt ei moisesta ollut tietoakaan, vaan Koksi jopa juoksi puomilla, ei täysillä, mutta juoksi kumminkin. Loistojuttu. Tässäkin kontaktitreeni oli enemmän kuin paikallaan.

Pari kertaa mentiin rengas targetin kanssa, mutta keskittyminen alkoi olla vähän sitä sun tätä.

Käytiin tekemässä pieni kävelylenkki, ja sen jälkeen palattiin kentälle ottamaan vielä starttiharjoituksia. Kiepautin koiran istumaan eteeni, käskin sen pysymään paikoillaan odota käskyllä, siirryin hypyn taakse ja kutsuin tule-käskyllä. 5 onnistunutta suoritusta ja yksi varastaminen.

Kylläpä olikin mukavaa. Ilma oli todella lämmin jo heti aamuyhdeksältä, parisenkymmentä astetta. Kipin kapin kotiin pihahommiin.

Uusille halleille on matkaa kotoa 23 kilometriä eli neljä kilsaa vähemmän kuin vanhalle. Vuodessa matkaa kertyy siis merkittävästi vähemmän kuin aiemmin. Ei huono ollenkaan, näillä polttoainehinnoilla.

Ei kommentteja: