Inki

26.6.2013

Tokoa ilmastoidussa hallissa

Kotitreeneistä pidin oikein tilastoa viikon ajalta. Näitä treenattiin:
- jäävistä liikkeistä pysähtyminen: 7 krt
- maahanmeno: 10 krt
- kontakti (namien pyöritys koiran pään lähellä/kontakti): 5 krt
- perusasento: 6 krt

Ikävämpi tilasto on irrotettujen punkkien määrä tältä kesältä: 19 kappaletta.

Tänään oltiin ekaa kertaa Raviskalla treeneissä ilmastoidussa hallissa. Oli kyllä luksusta, kun ulkolämpötila oli vielä illallakin 30 astetta. Pidän lämmöstä ja kuumuudestakin, mutta treenaaminen, oli se agia tai tokoa, on kyllä aika tuskaa yli 25 asteen lämpötilassa.

Luksusta oli myös se, että paikalla oli meidän lisäksemme vain yksi koirakko. Saatiin oikein privaattiopetusta. Ja sitten treenin kulkuun:

Kehääntulotarkastus suht ok, samoin luoksepäästävyys, missä koira pysyi paikoillaan ilman namia.

Sitten käytiin läpi kotiläksyt. Meillähän oli kotiharjoittelussa maahanmeno ja jäävistä seisominen. Maahanmenoon tarvittiin vartaloapu, koiran vierelle tullessa pääsin 10 cm:n päähän, mihin olin enemmän kuin tyytyväinen. Kotonahan palasimme aivan alkeisiin, ja polvillani olen kontannut useamman kerran tätä treenatessa. On se näköjään tuottanut tulosta, sillä homma alkaa jotenkuten onnistua myös vieraassa paikassa. Jäävistä liikkeistä seisominen onnistui mielestäni ihan kohtuullisesti siten, että kävelin eteenpäin, pysäytin koiran sanallisella käskyllä stop ja vasemmalla kädellä tehdyllä käsimerkillä (palkka oikeasta). Käskyn jälkeen koira pysyi paikallaan minun ottaessa yhden tai kaksi askelta. Napakampi pysähtyminen saatiin siten, että peruutin ja palkkasin koiran taakse.

Paikkamakuuta otettiin siten, että kierismme koiraa, pompimme sen edessä ja teimme muita kevätjuhlakuvioita. Kerran Koksi nousi istumaan, mutta hyvin kesti muuten paikoillaan. Taas pääsin sen vierelle noin 10 cm päähän. Koutsi käski palkata maahan, eikä edes joka kerta pyytää koiraa sivulle.

Sitten otettiin ei-tokomaista agihypyn johteen kiertämistä. Otin tähän käskyn kierrä, koska takaakierrossa agissa meillä on takaa-käsky enkä halua käyttää samaa käskyä. Tämä onnistui hyvin myös kauempaa, onhan liike koiralle tuttu. Tätä pitää harjoitella omalla pihalla tai lenkillä esim. puuta kiertäen.

Seuraavaksi kiersimme kartioita siten, että koira oli vapaana ja tarkoitus oli saada se seuraamaan iloisesti ilman, että kyseessä on varsinainen tokoseuraaminen, vaan enemmän arkipäivän seuraaminen, mikä ei ole ihan niin justiinsa. Innostin koiraa seuraamaan äänellä ja lelulla. Kerran koira irtosi parin metrin päähän, mutta se palasi heti takaisin.

Kontaktiharjoitusta kehitettiin nyt siten, että koira on perusasennossa kontaktissa ja ohjaaja heiluttaa oikeaa kättään, eikä kontakti saa tippua. Tätä pitää tehdä kotona peilin ääressä, jotta pääsee tsekkaamaan pysyykö kontakti vai ei. Molempia käsiä pitäisi pystyä heiluttamaan.

Vauhtiluoksetulo oli sikamakea: oikeastaan ekaa kertaa koira lähti kuin tykin suusta heti kutsuttuani sitä ja tuli sivulle. Oi onnea!

Kotiläksyksi saatiin tolpan/puun kiertämistä, kontaktia perusasennossa käsiä heiluttaen ja samat kuin viime viikolla eli paikkamakuu ja jäävistä liikkeistä seisominen.

Mahdottoman mukavat treenit oli. Kyllä ovat nyt treeniolosuhteet kunnossa. Kun jo näin kesällä ollaan kaikki näin innoissamme, niin mitähän se mahtaa talvella olla, kun ei tarvitse treenata enää peltihallissa minkä lämpötila on talvella jopa alhaisempi kuin ulkolämpötila? Luultavasti hyperventiloimme onnesta.

Ei kommentteja: