Inki

6.1.2013

Hyppyneliö ja keinudebyytti


Tarkoitus oli lähteä remmirähjäryhmän tapaamiseen aamulla, mutta koska Inki olisi joutunut odottamaan autossa yli tunnin, päätin jättää rähinät tällä kertaa väliin ja niiden sijaan aksailla molempien kanssa. 
Pakkasta oli siedettävät 7 astetta. Alkulämpän jälkeen otettiin Tuijan kanssa kehiin ensin junnut. Radanpätkä koostui hyppyneliöstä ja putkesta. Normihyppyjen lisäksi mentiin välistävetoja ja putkeen lähetyksiä. Koksia veti putken suu puoleensa pariin otteeseen vähän liian aikaisin. Toisella kierroksella treenattiin takaakiertoja, välistävetoja ja valssia.
Tänään ilmeni uusi ongelma: koira jää istumaan lähtöön eikä lähde suorittamaan rataa. Tämä tapahtui kaksi kertaa. Luulen, että vapautuskäsky (tule) ei ole sille täysin selvä, koska tokossa vapautan sen joko vapaa-sanalla tai jessillä. Lähtöön pyydän sen tokosta tutulla sivu-käskyllä. Olisi varmaan järkevää ottaa tähän ihan oma käsky, vaikka alkuun-käsky, mikä Inkillä tarkoittaa sitä, että se tulee lähtöasentoon jalkojeni väliin.
Halliin tuli kesken radan kaksi ihmistä ja molemmilla kerroilla junnu ryntäsi haukkuen moikkaamaan. Päästiin kuitenkin jatkamaan rataa palautettuani koiran lähtöön.
Välissä otettiin keinua, minkä Koksi meni nyt ensimmäistä kertaa. Hihnassa mentiin näin aluksi. Eka kerta meni suhteellisen hyvin Tuijan jarruttaessa keinun laskeutumista. Tämän jälkeen pyysin häntä paukuttamaan keinua maata vasten, jona aikana minä kävelytin Koksia ympäri hallia muina miehinä nameja syötellen. Ei näyttänyt räminä häiritsevän yhtään. Toisella kerralla Koksi taisi vähän pelästyä keinun kippaamista ja kolmannella kääntyi takaisin. Käänsin sen kuitenkin oikein päin ja päästiin loppuun saakka. Neljäs suoritus oli taas ok.
Kolme kertaa neljästä koira pysähtyi alastulokontaktilla kuten pitääkin 2on2off-asentoon.  
Tästä se keinun opettelu lähtee. Luulen, että tulee olemaan pitkä tie.
Inkillä otin samaa hyppyneliötä, putkea ja keinua lisättynä kepeillä ja A:lla. Hieman oli virtaa likassa. Oli todella hyvin kuulolla, ja meni tosi kivasti. Pari kertaa jouduttiin ottamaan A ja keinu uudestaan, kun ei olisi millään malttanut jäädä odottamaan vapautusta kontaktilta, mutta muutoin hyvää ja innokasta tekemistä.

Ei kommentteja: