Inki

13.1.2013

Pakkasaksaa

Iltapäivällä oli pakkanen lauhtunut kymmenen asteen hujakoille, joten pääsimme aksatreeneihin suunnitellusti, vain hieman ajateltua myöhemmin. Tulevana talvena ei tätä ongelmaa enää ole, kun saamme muutaman kuukauden kuluttua käyttöömme kaksi vanhaa tennishallia. Lämmintä treenitilaa ja paljon! Jes!

Jukka oli tehnyt radan omille koirilleen, ja sitä menin ensin Inkin kanssa. Oli taas vauhtia likassa. Kepeillä ei tullut ainottakaan virhettä. Rimatkin pysyivät suht hyvin. Muutama tuli alas ihan omasta ohjausvirheestä johtuen. Rimojen korkeus on näin talviaikaan Inkillä ollut todella alhaalla, medikorkeudella, koska en näe mitään järkeä hyppyyttää sitä maksikorkeuksilla kylmässä hallissa. Kaiken kaikkiaan oli taas kiva mennä belgin kanssa. Se rakastaa tätä lajia yli kaiken.

Pienemmän tirriäisen kanssa otettiin ensin välistävetoja ja takaakiertoja kahdella vierekkäin olevalla hypyllä. Useamman kerran putki imi koiraa. Tässäkin syynä se sama vanha, peilistä tuttu naama. Se ohjaus, se ohjaus.

Seuraavaksi mentiin kolmea hyppyä tarkoituksena muodostaa ohjauksella luukuvio ekan ja kolmannen esteen ympärille. Kerran Koksi nousi lähdöstä, mutta muutoin kesti ekan esteen takana hyvin. Valssikieputukset ja pari persjättöä menivät suhteellisen jouhevasti.

Lopuksi aloitettiin vielä "eteen"-käskyn treenaus. Vein lelun kahden hyppyesteen päähän yhdessä Koksin kanssa. Sitten koira istutetaan lähtöön. Tarkoituksena on, että koira sinkoaa lelulle eteen-käskyllä. Joo, ei singonnut. Jouduin jopa houkuttelemaan koiraa tulemaan. Tätä irtoamista pitää alkaa nyt työstää oikein kunnolla. Aiemminhan se irtosi niin hyvin, että vähempikin olisi riittänyt. Ihan tuollaista irtoamista ei tässä nyt kuitenkaan tavoitella, vaan astetta hallitumpaa :)

Eilisestä hitaudesta ja haluttomuudesta ei ollut tänään tietoakaan. Toki agilityn treenaaminen on vauhdikkaampaa kuin tokon, mutta haluan silti, että koira nauttii myös tokosta. Tänään palkkasin ainoastaan lelulla ja maltoin lopettaa treenin kun molemmilla oli vielä intoa tehdä. Toivon todella, että laamailu on ohimenevä ilmiö.

Ei kommentteja: