Inki

2.1.2013

Tasapainoa etsimässä

Tänään oli tasapainotreenipäivä. Illan kotitreenit aloitettiin omatekoisella keinulla, mikä koostui suurehkosta leikkuulaudasta ja sen alla olevista patalapuista. Pienen koiran kanssa treenaaminen kotona on usein huomattavasti helpompaa kuin isomman. Patalappujen määrää lisäsin yhdestä kolmeen pikkuhiljaa. Toistoja tällä köyhän miehen keinulla tehtiin ehkä 15. Ikävää siinä on se, että se on melko liukas. Hyvin koira kuitenkin kulki laudan päästä päähän ja hakeutui lopuksi 2on2off-asentoon kuten olemme sohvatyynyllä treenanneet. Oikeaa keinua en ole vielä ottanut. Mietin vielä millä metodilla se olisi järkevintä opettaa.

Toinen tasapainotreeni oli ristikkäisten tassujen (oikea etujalka + vasen takajalka) nostaminen ja asennon pitäminen muutamien sekuntien ajan tavoitteena syvien lihasten aktivointi. Inkillä olen tätä tehnyt jo pidempään. Koksi ei erityisemmin ihastunut hommaan, mutta pysyi kuitenkin oikeassa asennossa molemmin puolin 3 x 3-4 sekuntia.

Muistuttelimme mieliin takaakiertoa keittiön tuolin avulla. Tämän hiffaamiseen Koksilta meni yllättävän kauan aikaa. Hallilla tätä on tehty paljonkin ilman ongelmia, mutta uudella apuvälineellä koira oli selvästi hämmentynyt. Muutamia hitaahkoja toistoja teimme kuitenkin molemmin puolin.

Illalla heittelin molemmille kuivamuonaa pitkin kolattua takapihaa. Hyvää aivojumppaa, mistä molemmat pitävät hurjasti.

Ei kommentteja: