Inki

8.1.2013

Mikä "istu"?

Pitkästä aikaa päästiin puudelin kanssa ohjattuihin tokotreeneihin. Alkukuviot olivat vanhat tutut eli luoksepäästävyys, mikä meni oikein hyvin kun ottaa huomioon sen, että namittaminen oli kielletty. Sanallisella käskyllä, no, useammalla, koira pysyi paikallaan ja vain koutsin koskettaessa koiraa irtosivat sen etutassut maasta. Ei huono ollenkaan.

Sitten katsottiin mitä ollaan tauon aikana tehty ja kertailtu. Ensimmäisenä istutettiin koirat parin metrin päähän ja pyydettiin sivulle ilman apuja. Kävimme seuraavanlaisen dialogin (M: minä, K: Koksi):
M: "Istu."
K: "Istu? Mitä tarkoittaa istu? Nevo hööd. Mä seison niin kauan kunnes puhut kieltä, mitä ymmärrän."
M: "Koksi istu."
K: "En ymmärrä vieläkään. Voisitko sanoa saman koiraksi? Oota mä käyn äkkiä moikkaamassa Topia tossa vieressä."
M: "ISTU!"
Koksi käy maahan. "Ei tartte keuhkota."

Jep. Istuminen onnistui sitten namilla. Sain koiran sivullekin. Huoh.

Sivuaskeleet sujuivat hyvin, samoin peruuttaminen (käskysanana pakki), mikä otettiin uutena liikkeenä. Sitä me ollaan treenattu jo pitkään, ja joitakin askelia ottaa jo ilman apuja.

Lopuksi vielä vauhtiluoksetulo. Koira vähän himmaili. Tähän pitää kiinnittää huomiota, että oikeasti tulee vauhdilla, nyt mielestäni vähän hidasti viimeisillä metreillä. Leluun tuli kyllä hyvin kiinni, mutta eipä siinä mitään ongelmaa ole koskaan ollutkaan.

Kotiläksyksi tuli peruuttaminen ja seuraaminen siten, että ohjaaja seuruuttaa koiraa myötä- ja vastapäivään ympyrää tehden koko ajan ympyrää pienentäen. Ehkä meidän kannattaa tuota istumistakin muistutella mieliin? Häiriössä etenkin.

Ei kommentteja: