Inki

23.1.2013

Pistoksia ja pameja

Iltapäivällä suunnistimme eläinklinikalle verikokeisiin tsekkauttamaan Inkin maksa- ja munuaisarvot. ALAT oli koholla, ei paljon, mutta kuitenkin viitearvojen yläpuolella. Muut arvot ok. Maksa-arvoja voisi kohottaa hiljattain annettu matolääkitys, mutta siitä on aikaa 8 kuukautta, joten se ei voi olla syynä. Myöskään 1 tabletti Metacamia tai toinen tabletti Norocarpia ei varmaankaan ole pystynyt arvoja nostamaan.

Närhisen mukaan koiralle voisi alkaa syöttää maksavaivaisen ruokaa tai ainakin pitää valkuaisen saanti järkevissä rajoissa. Kyseeseen olisi tullut Hillsin kuivamuona, mutta minulla ei ole ko. ruokamerkistä kuin huonoja kokemuksia, joten vältän sitä viimeiseen asti.

Jatkan Inkin ruokintaa kuivamuonalla ja lihalla. Liikaa rasvaa ja proteiinia tulee välttää. Näin ollen siirrymme lihan osalta kokonaan kalkkunaan ja jätämme naudanlihan pois. Öljyistä olen antanut kylmäpuristettua rypsiöljyä ja Lysin omega 3 -kalaöljyä. Rypsiöljyn jätän nyt antamatta. B-vitamiinin saanti pitää turvata. Sitähän koira saa jo lisänä (BE-liuos), joten sen asian pitäisi olla kunnossa.

Carthrophen-pistokset aloitettiin nyt. Niiden lisäksi kokeillaan puolikasta tai yhtä tablettia Diapamia iltaisin, koska tulehduskipulääkkeet eivät koiralle sovi. Neurontinia ell ei ollut halukas vielä tässä vaiheessa kokeilemaan, koska siitä ei ole paljoa kokemusta koirilla.

Kipulääkettä Inki on elämänsä aikana saanut vain sterilisaation yhteydessä kolmisen vuotta sitten eikä silloin tullut mitään ongelmia. En ymmärrä mistä tämä sopimattomuus nyt voi johtua.

Annoin puolikkaan Diapamin noin klo 19. Reilun puolen tunnin kuluttua Inki tuli rapsutettavaksi, mikä yleensä on merkki siitä, että kaikki ei ole sen mielestä normaalia. Se ei ollut apaattinen eikä hurjan väsynyt, mutta kävi huilailemaan joskus klo 20 kieppeillä. Illan se lepäili, mutta oli muuten oma itsensä.

Mennään nyt näillä perjantaihin asti. Jos vaste on hyvä, niin pistoksia jatketaan ensi viikolla.

Aamulla koira oli oma itsensä, mutta pahin terä rauhattomuudesta oli edelleen tiessään. Ei nyt huudeta vielä hurraata. Pessimisti ei pety.

Ei kommentteja: