Inki

13.4.2013

Hyppytekniikkaa ja keppejä

Kolmas päivä perättäin hallilla treenaamassa. Vähän mietin josko tänään jäisi kotiin, ja menisi vasta huomenna, mutta pisteli niin kovasti päästä treenaamaan keppejä, että ei auttanut, lähdettävä oli. Vettä tuli oikein urakalla. Lämppä oli pakko suorittaa kurapuvussa. Onneksi se on mittojen mukaan teetetty eikä se estä koiran normaaleja liikeratoja millään tavalla.

Ekana otettiin hyppytekniikka neljällä hypyllä esteväleinä 4 ft. Lähetin koiran targetille eteen-käskyllä jääden itse hyppyjen taakse. Ekalla kerralla pudotti viimeisen riman, kun tuli ilmeisesti kiire namille, mutta tämän jälkeen oli erehtymätön. Tein viitisen toistoa molemmin puolin. Hyppytekniikkaa halusin treenata sen takia, että mielestäni Koksi hyppäsi liian korkealle eilisissä ohjatuissa. Aiemmin en ole tällaista huomannut, mutta sehän ei tarkoita sitä, etteikö se olisi väärin hypännyt aiemmin. Täytyy kiinnittää huomiota tähän asiaan ja aloittaa viikottaiset tekniikkatreenit.

Yleisen pöllöilyn jälkeen, missä koira juoksee hallia ympäri hullun kiilto silmissään, sain sen rauhoittumaan ja keskittymään tekemiseen. Seuraavana oli vuorossa kepit. Otettiin edelleen vain puolikkaat eli 6 keppiä ohjureilla. Jatkoin eilen saatujen neuvojen toteuttamista ja pidin käden tasaisena nami sormien välissä ja menin itse suoraan eteenpäin, en peruuttaen. Helpommalta puolelta (koira ohjaajan vasemmalla puolella) toistoja noin 15. Koksi ei erehtynyt kertaakaan ja homma alkoi jo näyttääkin hieman pujottelulta. Pystyin itse lisäämään vauhtia. Koira kesti myös sen, että edistin sitä noin puoli askelta. Vaikeammalta puolelta koira livahti ohjureiden alitse kaksi tai kolme kertaa, mutta siltäkin puolelta saimme 3 onnistunutta suoritusta.

Viimeisenä otettiin A:n alastulokontaktia siten, että koira nousi esteelle minipöydän kautta, annoin osu-käskyn sen takatassujen ollessa esteellä ja etutassujen maassa, tässä nami ja vapautus tule-käskyllä. Molemmin puolin noin 15 harjoitetta. Pitää muistaa, ettei vie namia liian kauas esteestä, ettei koira joudu kurottautumaan.

Kotiin ajeltiin Rahulan Rehun kautta, mistä hain kalkkunan kauloja ja jotain vastaavia koiralle järsittäväksi. Kotona annoin sille yhden pienen jäisen luun, minkä kanssa se leikki hetken ja järsikin jonkin aikaa. Enimmäkseen se sitä kyllä ihmetteli. Nyt koira makaa reporankana - taisi olla hyvä treeni Koksinkin mielestä.

Koksi on nyt saanut Zantac-närästyslääkettä viikon, ja se on alkanut syödä ihan niin kuin normaali koira. Olen nyt lomalla ollessani ruokkinut sitä oikeastaan 3 tai 4 kertaa päivässä (aamulla ja illalla lihaa, välissä juustoa ja milloin mitäkin). Viimeinen välipala on ollut juuri ennen ilta-Zantacia ja nukkumaanmenoa. Voi hyvin olla, että sen syömättömyys ja nirsoilu on johtunut närästyksestä. Jos sitä on oikeasti närästänyt, niin onhan se päivänselvää, että se on vältellyt sellaista, mistä sille tulee huono olo eli syömistä. Koksin paino oli 6 päivää sitten 4,8 kiloa ja tänään 5,2. Uskomatonta. Zantac-kuuria on jäljellä vielä toinen viikko. Teen luultavasti siten, että lopetan lääkkeen antamisen pariksi päiväksi ja jos syömättömyys alkaa uudestaan, palaan lääkkeen antamiseen ja konsultoin viisaampiani.

Iltapäivällä heittelin koiralle taas kuivamuonaa välipalaksi. Pari kertaa aiemmin se on saanut nameista vahingossa kopin, mutta nyt se hiffasi jutun juonen ja otti kopin useamman kerran. Hauska.

Ei kommentteja: