Inki

17.4.2013

Kareksen oppeja näyttelytreeneissä

Päivän epistolassa oli jäävät liikkeet, paikkamakuu sadetansseineen, agin startin eli alkuun-käskyn harjoittelu (oli jo asteen levollisempi ja sain syötettyä toisen namin ennen kuin koira luikki pois jalkojen välistä) sekä paikallaan pysyminen lähdössä. Viimeksimainitussa varasti kaksi kertaa kun nostin kättä, josta palautus mitään sanomatta alkuasentoon ja uusi yritys. Liikkeelle saa lähteä vasta tule-käskyllä. Tätä treenaan vielä sillä, että pyydän sen sivulle ja jätän paikalleen odota-käskyllä. Kunhan alkuasento jalkojen välissä saadaan koiralle miellyttäväksi, yhdistän sen tähän jäämisliikkeeseen ja tule-käskyn odottamiseen.

Näyttelytreeneissä oli tällä kertaa australianterrieri, chihuahua ja mopsi. Kouluttajat olivat käyneet Juha Kareksen handlauskurssilla, ja hänen neuvojaan otettiin nyt käytäntöön. Kareksen oppien mukaan on parempi ja näyttävän näköistä, että koira liikkuu kehässä reippaasti esittäjän edellä. Tämä sotii aikalailla ajatusmaailmaani vastaan, koska reipas eteneminen muuttuu helposti vetämiseksi, jolloin koiran liikkuminen on kammottavan näköistä kauhomista. Lisäksi lenkillä ollaan treenattu vaikka kuinka kauan, että remmissä_ei_vedetä. Okei, koira osaa erotella lenkki- ja kehäkäyttäytymisen. Lisäksi siihen auttaa se, että lenkillä ja kehässä ja kehätreeneissä on eri panta ja hihna. Olen valmis kokeilemaan.

Reippaan etenemisen harjoittelu aloitettiin sillä, että apuohjaaja kulki koiran edellä houkutellen sitä hieman kulkemaan handlerin edessä ja palkaten siitä. Itse handleri ei saa palkata lainkaan vaan antaa vain koiralle löysää hihnaa. Liikkumaan lähtiessä pitää ottaa kontakti koiraan, ja jos eteneminen alkaa mennä vetämiseksi, otetaan koira haltuun kerimällä hihnaa hieman ja siirtymällä pois toisten edestä tekemään pienempää ympyrää.

Ensin treenattiin yksilöinä ja sitten ryhmässä. Loppuvaiheessa Koksi meni yksin jo oikein hyvin, mutta toisten kanssa juokseminen oli aivan älyvapaata vetämistä edellä menevän luo. Kauniisti esiintyminen kaipaa vielä muutamaa harjoituskertaa. Noin kolmeatuhatta.

Koiralla on tänään ollut maha löysällä ja annoin sille Canikur Pro -tahnaa taas. Toivottavasti on vain tilapäinen häiriö kansainvälisissä yhteyksissä.

Ei kommentteja: