Inki

19.4.2013

Tulisitko tänne kultapuppeli?

Ohjatuissa agilitytreeneissä oli tänään vain 3 koirakkoa; Koksin lisäksi nahka ja perro. Alkuun otettiin irtoamis- ja ohjausharjoitus, missä radan muodostivat 2 putkea ja 2 hyppyä, mitkä oli sijoitettu siten, että ne muodostivat ellipsin. Hypyltä putkeen, siitä hypylle, toiseen putkeen, hypyn kautta putkeen. Kiva vauhtisuora siis. Koksi irtosi oikein hyvin, mutta tarkkana sai taas olla rintamasuunnan kanssa ettei se lukinnut putken väärää päätä. Missäs se peili olikaan?

Palkatessa koutsi kehotti antamaan lelun koiralle, ja siitähän seurasi tuttu lällättely, mikä tällä kertaa kesti yllättävän kauan. Pari kertaa menin piiloon toimistoon, minne koira sitten viimein tuli kuikkimaan. Heti hävittyäni näkyvistä oli sen häntä laskenut ja oli ollut lällättelyt ilmeestä kaukana. Se vain seisoi paikallaan. Pitää jatkaa kahden lelun leikkiä. Pitää myös kiinnittää huomiota oman äänen käyttöön. Luoksetulossa pitää kutsua napakasti. Mä lässytän edelleen ja kutsun kimeällä äänellä. Jos yrittäisi ajatella, että kutsun isompaa koiraa, niin ehkä äänikin asettuisi oikealle tasolle. Ei mulla mitään ongelmaa Inkiä ollut kutsua napakasti. Ihan niin kuin tästä olisi mulle mainittu ennenkin. Ei mene oppi perille ei.

Radan jälkeen otettiin yksittäisinä esteinä rengas ja A-esteen alastulo. Renkaalla koira lähetettiin targetille siten, että kouluttaja ja ohjaaja olivat samalla puolella kuin koira, ja koiran piti mennä itsenäisesti targetille. Perrolla, joka näyttäisi olevan hyvin kuuliainen koira, tähän meni useita minuutteja, ennen kuin se antoi itselleen luvan suorittaa este ilman estekäskyä. Tämän tajuttuaan seuraava yritys meni ilman mitään ongelmia. Koksi meni targetille suoraan, mutta rengasta ollaankin treenattu useita kertoja.

Lopuksi otettiin vielä A:n alastuloa. Koksilla otin sen vielä pöydän kautta. Saatiin useita onnistuneita suorituksia, mutta koira on vielä kaukana kontaktivarmasta. Se ei vielä varsinaisella esteellä ymmärrä täysin, että sen pitää odottaa etutassut maassa ja takatassut kontaktilla tule-käskyä ennen kuin se saa poistua esteeltä.

Illalla harjoittelin äänenkäyttöä kutsuessani koiraa sisälle pihalta. Sehän onnistui vallan mainiosti. Millä tavoin tämän saa siirrettyä eri tilanteeseen? Kas siinä vasta pulma. Tämä on kuin tokoa: tuhat toistoa parissakymmenessä eri tilanteessa ja sitten voi sanoa, että liikkeen osaa. Tai jotain sinne päin.

Ei kommentteja: