Inki

15.4.2013

Tähän!

Tänään harjoiteltiin taas jääviä (seiso ja maahan). Hyvin malttaa tehdä kotona: jää seisomaan pienellä käsiavulla ja maahan meno on nopeahko. Otettiin myös sivuaskeleita ja perusasentoa pienin siirtymin.

Agipuolella uutena otin tähän-käskyn haltuunottoon. Koira istumaan, käteen nami, nyrkin hienovarainen heristäminen käsi alhaalla ja samanaikaisesti käsky tähän, jolloin koira ampaisee käden viereen. Näitä molemmilla käsillä kymmenkunta toistoa.

Olen pohtinut lähtöasentoa agissa. Jokin aika sitten aloin opettaa Koksille jalkojen väliin tulemista, mutta se koki tilanteen painostavana. Taidan kuitenkin opettaa sen sille, sillä haluan, että sivu-käskyllä koira tulee istumaan tokon perusasentoon eikä sinnepäin asentoon, mikä saattaa agilityn tuoksinassa tapahtua. Aloitin siis uuden aloitusasennon treenaamisen uudestaan. Käsky on edelleen "alkuun". Otettiin 10 toistoa, ja koira oikeasti paineistui ja luikki karkuun heti kun nakki oli naamassa. Samaa väistämistä se tekee silloin, kun tulen takaisin sen sivulle sen ollessa paikkamakuussa, joten tilanteeseen on joka tapauksessa saatava muutos.

Ei kommentteja: