Inki

5.4.2013

Tyhjän mahan oksentelu jatkuu

Olen ruokkinut Koksia alkuviikon melko kevyesti antamalla sille raejuustoa, mutta myös paistettua kanaa pakastimesta. Jääviä treenasin normaalisti juustopalkalla. Torstaita vasten yöllä heräsin taas siihen, että koira oksentaa, tällä kertaa sulamatonta ruokaa ja puoli tuntia myöhemmin mahanesteitä.

Päivän ruoka oli hyvin kevyt eli raejuustoa ja keitettyä riisiä pieniä annoksia noin 4 tunnin välein.

Perjantaiaamuna klo 7 mahanesteiden oksentelu jatkui taas. Ruoka sentään oli ehtinyt imeytyä. Yhdeksältä aloin soittorumban eläinklinkalle. Läpi pääsin 45 minuutin kuluttua, ja sain ajan alkuiltapäivään LR:lle.

Sairaskertomuksen perusteella ell epäili virusperäistä vatsapöpöä. Koiran lämpötila oli myös edelleen koholla ollen 39 astetta. Canikur Prota, mitä olen syöttänyt 6 päivää, käytetään enemmänkin ripuliin kuin oksenteluun, joten sen antamisen voi hänen mielestään lopettaa, varsinkin kun sitä on annettu jo noin kauan ilman sen suurempaa vastetta. Tai olihan koira tällä viikolla melko normaali pari päivää, mutta sitten oksentelu alkoi taas. Paino oli tippunut 4,8 kiloon. Normaalisti koira painaa 5,1 kiloa omalla vaa'allani ja tänä aamuna 100 grammaa vähemmän, joten ei se varsinaisesti ole kuitenkaan kotivaa'an mukaan sataa grammaa enempää laihtunut, mutta kylkiluut tuntuvat hyvin selvästi.

Klinikalla kohtasin ensimmäistä kertaa eläinlääkärin, joka todella ymmärsi huonosti syövän koiran omistajaa. Hän oli selkeästi perehtynyt asiaan eikä vain ohittanut syömättömyyttä olankohautuksella. Hän epäili koiran kärsivän herkkävatsaisuudesta, jopa alkavasta gastriitista. Hän kysyi saattaako koira kärsiä stressistä esimerkiksi tokon tai agilityn treenaamisen vuoksi, mutta mielestäni koira tekee töitä oikeasti mielellään eikä puoliväkisin ohjaajan mieliksi. Heti perään hän kyllä sanoi, että koira ei hänen mielestään ole yhtään stressaantuneen oloinen eikä ylipäätään jännittäjäluonteinen.

Ell kysyi myös onko koira kotimaasta, sillä hänen kokemuksensa mukaan Ruotsin-tuonneilla on ollut enemmän mahavaivoja. Minulle ei selvinnyt puhuiko hän erityisesti villakoirista vai pienistä koirista yleensä enkä sen enempää häneltä asiasta kysynytkään. Hän kysyi myös syökö koira raakaruokaa, minkä väristä uloste on (onko veristä) ja sitä, onko koira hyvin viriili. Viimeksimainittuun saattaisi auttaa kastraatio, mutta tällä hetkellä se ei tule kysymykseen missään tapauksessa.

Tyhjän vatsan oksentelusta aamuöisin täytyy nyt joka tapauksessa päästä eroon. Itse olin ajatellut, että voisi olla kokeilemisen arvoista ruokkia koira vain kerran päivässä ruokahalun parantamiseksi, mutta hänen mukaansa järkevämpää olisi siirtyä ruokkimaan sitä 3 kertaa päivässä, joista viimeinen ateria mahdollisimman myöhään illalla, jolloin maha ei pääsisi liian tyhjäksi ennen aamuateriaa.

Saimme klinikalta mukaan 1 tabletin Cereniaa pahoinvointiin (annostus ½ tablettia kerran päivässä 2 kertaa) sekä apteekista haettavaksi nestemäistä Zantacia närästykseen aamulla ennen ruokaa ja illalla viimeksi ennen nukkumaanmenoa 1 ml annostuksella.

Raejuusto-riisikuuri jatkui loppupäivän. Koira on hyvin nälkäinen, koska joka kerta ruoka on kadonnut parempiin suihin todella nopeasti.

Koksi on edelleen virkeä ja oma itsensä eikä lainkaan apaattinen. Toivottavasti saadaan kaveri pian kuntoon.

2 kommenttia:

Nuutuksen Toffee kirjoitti...

Tsemppiä Koksille toivoo Toffe ja Fasu!

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

Kiitos tsempeistä! Täällä voidaan jo paremmin. Toivottavasti olotila jatkuu tällaisena.