Inki

20.4.2013

Muovikorva

Päivä meni puunaushommissa: takkujen aukominen, pesu ja kuivaus 5 tuntia. Ehkä päivän olisi voinut käyttää mielekkäämminkin. Iltapäivällä mentiin vielä trimmiin. Tähän vierähtikin koko lauantaipäivä.



Suihkunraikkaana. Yhtään ei keljuta.
Katja laittoi Koksille korvamuovit ekaa kertaa. Tähän asti ollaan jotenkin pärjätty sitomalla korvakarvat kuminauhoilla, mutta näin kurakeleillä ne likaantuvat aivan suotta, kun nenä on lenkeillä maassa ihan yhtenään.

Korvakarvat paketoidaan seuraavalla tavalla:
- korvakarvat niputetaan yhteen ja niihin laitetaan silkkitippoja
- karvat kiinnitetään kuminauhalla korvanlehden alapuolelta (tsekkaa kammalla ettei korvanlehti jää väliin painamalla kampa karvoista läpi kumpparin yläpuolelta), varmista ettei mukaan tule päätukkaa
- ujuta korvamuovin kulma kuminauhan alle muovin ollessa korvaan nähden pituussuunnassa
- pyöritä muovi karvojen ympärille
- kiinnitä muovi kuminauhalla noin sentin kiinnityskuminauhan alapuolelta
- tee muovista paketti taittelemalla sitä riittävä määrä alhaalta ylös. Paketin pituudeksi tuli reilut 4 cm
- kiinnitä paketti alareunasta kuminauhalla
- poista ylin, karvoissa kiinni oleva kuminauha

Näyttelyyn mennessä muovi jätetään pitkäksi pötköksi jotta korvakarvat eivät taitu.





Kotimatkalla kieppaistiin hallin kautta ja treenattiin kepit ja A:n alastulo. Puolikkailla kepeillä oli ohjurit. Koira oli vasemmalla puolellani ollessaan erehtymätön. Toiselta puolelta se loikkasi kerran ohjurin yli, mutta muuten oikein siistiä jälkeä. Siihen alkaa tulla jo vauhtia. Helpommalta puolelta otin jo lähetyksiä metrin päästä klo 14:stä - ei ongelmaa. Takaakiertoon lähettäessä täytyy muistaa, ettei käsiliike saa olla liian suuri, ettei koira sinkoa maata kiertävälle radalle - käsi lähellä vartaloa! Toistoja kymmenkunta molemmin puolin.Kohta voi varmaan siirtyä täysimittaisiin keppeihin.

A:n alastuloharjoituksesta poistin pöydän ja ohjasin koiran kädellä metrin verran estettä ylöspäin, ja sieltä alastulosuuntaan kääntyminen. Ensin vähän hangoitteli, mutta sitten meni jo ihan kivasti. Molemmin puolin toistoja noin 15.

4 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Mulla oli tapana kuiskailla Lystille, kun treenasin sen kanssa hallissa. Ei aavistustakaan, miksi tein niin. Muutaman kerran huomautusten jälkeen aloin puhua normaalisti. :D

P.S. Jaksan ihmetellä sinnikkyyttäsi Koksin turkin kanssa, mutta ei kait siinä ole vaihtoehtoja.

P.S. 2 Kiitos tästä päivästä!

SariS kirjoitti...

Mukava tietää, etten ole ainoa, jonka äänenkäyttö muuttuu treenatessa :)

Oli eilen taas aika lähellä, ettei trimmauskone sanonut surrur. Saisi sertit kasaan, niin voisi tosissaan miettiä turkin ajamista.

Ja olepa hyvä, oli mukava olla avuksi :)

Emilia kirjoitti...

Moikka, löysin blogisi kun etsin ohjeita korvien paketoimiseen. Pystyisitkö millään laittamaan kuvallista ohjetta? :) Kirjalliset ohjeet auttoi, mutta ehkä tuo miten ja missä välissä sitä muovia taitellaan tuottaa vähän hankaluuksia.
Pidätkö koirasi korvat koko ajan paketoituna? Tuntuu, että oman koiran korvakarvat eivät kasva millään, onkohan oma vika kun en ole paketointia harrastanut :/
Terkuin Emilia ja kääpiövillis Lili (http://tassujenvilina.blogspot.fi/)

SariS kirjoitti...

Kiitos viestistäsi Emilia. Kuvallisia ohjeita minulla ei valitettavasti ole, mutta löysin YouTubesta tällaisen videon korvien paketoimisesta: http://www.youtube.com/watch?v=1KAHKNmskqg.

En pidä koiran korvia koko ajan paketoituina, sillä ainakin Koksin korvakarvat takkuuntuvat muovien alla. Ne pitäisi vaihtaa joka päivä, ja joskus on vain olevinaan niin kiire, ettei puuhaan tule ryhdyttyä. Silloin sidon ne lateksikumpparilla.

Vaikea sanoa auttaako muovitus karvojen kasvamiseen vai ei, mutta tokihan ne pääsevät kulumaan, jos ne ottavat koko ajan osumaa. Itsehän aloin muovittaa korvia ihan vastikään, ja Koksi on jo 15 kk ikäinen.

Toivottavasti videosta on apua!