Inki

22.5.2013

Hyvät ja huonot uutiset

Henkka Hyppösen juontaman ohjelman tavoin tänään tuli hyviä ja huonoja uutisia. Otetaan vaikka ne hyvät ensin: Kennelliitto loihe vihdoin lausumaan lonkkakuvat, ja ne tulivat takaisin B:nä. Kyynärät olivat 0/0. Jihuu!

Huonot uutiset koskevat mahdollista kennelyskäepäilyä. Sain ajan eläinlääkäriasemalle iltapäivän alkuun. Meidät otettiin ylimääräisinä. Onneksi ei tarvinnut lähteä ajamaan minnekään kauemmaksi. Pääsimme tutuksi tulleelle ell Rekolalle. "Päivää! Taas."

Ell epäili oireista (yskä alkanut täysin yllättäen, koira yskii sekä levossa että liikkeessä, ei kuumetta), että kyseessä on kennelyskä. Leukosyytit olivat normaalin puitteissa, eivät koholla eivätkä matalalla. Verinäyte laitettiin matkaan vielä Tampereella sijaitsevaan labraan, missä siitä tutkitaan eosinofiilisen keuhkotulehduksen mahdollisuus. Eläinlääkäriin.fi-sivuston mukaan "Koiran eosinofiilisessä keuhkotulehduksessa keuhkokudokseen kertyy puolustusreaktion seurauksena ylen määrin eosinofiilisiä valkosoluja. Eosinofiilien kertyminen liittyy loisinfektioihin, allergioihin tai kasvainsairauksiin.  Tämä sairaus on koiralla harvinainen mutta alidiagnosoitu kroonisen yskän aiheuttaja."

Perjantaina saamme tulokset Tampereella. Nyt aloitettiin Synulox vet. -kuuri puolikkaalla tabletilla 3 kertaa vuorokaudessa. Primperan-kuuria pahoinvointiin jatketaan neljäsosatabletilla kahdesti vuorokaudessa. Tylosin-kuuri keskeytetään toistaiseksi.

Jos tauti on kennelyskää, niin se on varmasti tarttunut Tuomarinkartanon näyttelystä 10 päivää sitten. Suututtaa, mutta minkäs teet. Sairastumiseen on aina mahdollisuus kun liikutaan koirien ilmoilla. Ell kertoi, että hänen koirallaan ei ole muita koirakontakteja ja he asuvat maalla. Tästä huolimatta koira oli sairastunut kennelyskään. Se oli kulkeutunut klinikalta kotiin jalkineissa tai vaatteissa. Superherkästi se tuntuu tarttuvan. Ohjelmassa viikko ilman mitään rasitusta ja luonnollisesti riittävä varoaika oireiden päättymisen jälkeen. Kolmen viikon treeni- ja koirakontaktitauko siis.

Lähtiessä sanoin eläinlääkärille toivovani, että emme tapaa tulevalla viikolla. Hän sanoi toivovansa samaa.

2 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kylläpä pientä poikaa nyt kiusataan. :( Paranemisia!

SariS kirjoitti...

Kiitos Eeva - toivottavasti tauti tosiaan talttuu pian.