Inki

8.5.2013

Kivat näyttelytreenit

Näyttelytreeneissä tehtiin samat vanhat kuviot eli yhdessä juokseminen ja yksilöarvostelut. Ennen tunnin alkamista juoksutin Koksia viitisen minuuttia, ja se menikin aika kivasti ja ryhdikkkäästi. Sama meno jatkui, kun treenattiin muiden koirakoiden kanssa juoksemista. Näissäkin treeneissä oli 4 koirakkoa, kuten eilisissä tokotreeneissäkin. Tällä kertaa Koksi pyrki juoksemaan toisen koiran kiinni vain kerran. Useimmitenhan se vetää toisten luo kaula ja selkä pitkällä. Pitää itse muistaa olla iloinen ja innostava.

Pöydällä Koksi oli yllättävän rennosti. Itse täytyy kiinnittää huomiota siihen, että no nostaessa asettaa koiran oikeaan paikkaan pöydällä siten, että takajaloille jää riittävästi tilaa. Kopelointi sujui hyvin.

Seisottamisessa etujalat tuppaavat jäämään hieman liian eteen, samoin takajalat. Toimivimmaksi on osoittanut se, että asettelen etupään mahdollisimman hyvin kertalaakista, jolloin korjattavaa on vain takajaloissa. Nyt koira antaa jo koskea takatassuihinsa ja asetella ne paikalleen, joskin sillä on taipumusta korjata asentoa varsinkin liukkaalla alustalla ja tuoda takajalkoja lähemmäs kroppaa. Huomiota täytyy kiinnittää myös siihen, että leukaa pitelevä käteni ei peitä koko koiran leukaa. Vielä Koksi ei kestä sitä, että pitäisin kiinni ainoastaan suupielestä, vaan sen pää kääntyy. Tämä treeniin.

Juostessa pitää ottaa ensin kontakti koiraan, pari kävelyaskelta ja sitten kiihdyttää vauhtia tasaisesti. Täytyy yrittää juosta aika pitkällä askeleella, jotta koiraan saa ryhtiä. Liian kova ei vauhti saa kuitenkaan olla ettei koira ala keulia eli rynniä eteenpäin laukaten, vetäen tai muuten ei-toivotusti liikkuen.

Poikkeuksellisesti treenit kestivät tänään vain reilun puoli tuntia normaalin tunnin sijaan, koska koiria oli niin vähän. Lisäksi osa oli menossa huomiseen ryhmänäyttelyyn eikä halunnut väsyttää koiraansa liikaa. Puoli tuntia oli Koksillekin ihan riittävä aika, eikä se olisi yhtään enempää jaksanutkaan. Kivasti se teki koko ajan, oikein iloisesti ja reippaasti, juuri niin kuin toivon koiran esiintyvän.

Hyvät oli treenit tänäänkin. Tämähän menee vallan hienosti. Toivottavasti lupaa hyvää tulevia näyttelyitä ajatellen.

Ei kommentteja: