Inki

18.5.2013

Purkka tukassa

Ruokintaprojekti edistyy hieman. Tänä aamuna Koksi kävi nuuhkaisemassa kuppiansa pari kertaa. Annoin sapuskan olla tarjolla tunnin verran, jonka jälkeen kokeilin josko se söisi kädestä. Toimituksen tuiskeessa sen niskaan tippui lihapala. Voi vitsi, oli kuin purkka tukassa. Eihän sitä meinannut saada pois. Lopputulema oli kumminkin, että lihaa upposi noin 70 grammaa.

Tänään ollaan otettu irtiottoa koiratouhuista. Minä puuhastelin pihalla nurmikonleikkuun parissa. Aloitin myös pienen kivikkoläntin perustamisen takapihalle. Kivien kantaminen on melkoisen raskasta puuhaa, huh. Koksi juoksenteli pihalla seuranani nelisen tuntia. On hauska seurata, miten se touhuaa ja viihtyy myös yksin. Välillä se kävi tarjoamassa palloa heitettävksi. Nyt se tuo sitä jo vapaaehtoisesti vaikka näkeekin, että minulla ei ole antaa vaihtariksi mitään. Sitä ei tosin tapahdu vieläkään kovin usein vaan se käy puolen metrin päässä pallo suussa, miettii hetken ja yleensä päättää poistua luopumatta pallosta. Ja viuh, taas mentiin.

Illalla treenattiin jäävistä liikkeistä maahanmenoa ja seisomista, seuraamista sekä käännöksiä vasemmalle, oikealle ja täyskäännöstä. Agipuolelta harjoiteltiin istumaan kiepautusta eteeni. Luulen, että pidemmän päälle tämä on järkevämpi ratkaisu kuin koiran perusasentoon pyytäminen.

Iltaruokaa yritin saada menemään treenipalkkana, mutta ei uponnut, joten oli pakko siirtyä pieniin juustokuutioihin. Pyrin minimoimaan kaiken ylimääräisen hötön antamisen, jotta se söisi lihaa, mutta pelkästään lelulla ei voi palkata, kun se menee niin kierroksille, että kaikki muu unohtuu. Lelupalkka on sille kuitenkin selkeästi ykkönen, mutta koska on toivottavaa, että jokaisella treenikerralla pystyy tekemään useamman kuin yhden toiston, on vähän pakko palkata myös ruoalla.



Ei kommentteja: