Inki

21.8.2013

Kuin yhteisestä sopimuksesta

Ohjatuissa tokotreeneissä Koksi ja ystävänsä bc kunnostautuivat kyseenalaisella tavalla osoittamalla tänäänkin mieltään ryhmään uudeksi tulleelle bortsulle. Koksi haukkui sen pystyyn alussa. Todella typerää, etenkin kun uusi bortsu ei millään tavalla provosoinut muita koiria, päinvastoin.

Päivän epistolaan:
- kehääntulotarkastus ok, paitsi että koira veti koutsin luo
- luoksepäästävyys oli mallikas
- paikkamakuu: kaikki 4 koirakkoa riviin, käskystä jätettiin koirat, taidettiin juuri päästä kääntymiskohtaan kun Koksi ja sama ystävänsä bc ampaisivat kuin yhdestä sopimuksesta rivistä, Koksi vielä kaarsi sen uuden bc:n lähelle. Se jäi kuitenkin parin metrin päähän eikä mennyt ihan iholle, mutta olipa todella huono juttu. Tutustumaan se minun tulkintani mukaan halusi mennä, ei aggrena, mutta silti. Tällaista ei ole tapahtunut koskaan. Pyysin ohjaajalta tietenkin anteeksi ja sanoin, että jos tällaista tapahtuu toiste, saa koiran ajaa pois ihan tosissaan. Bc:n ohjaaja sanoi hämääntyneensä tilanteesta niin, että ei ollut ehtinyt tehdä yhtään mitään. Kyseisen koiran päälle on kuulemma kaksi koiraa käynyt tokotreeneissä, joten sitäkin suuremmalla syyllä tapahtunut oli todella huono juttu. Otettiin uusi paikkamakuu, missä käytiin palkkaamassa paikallaan pysymisestä ja jätettiin koirat vielä uudestaan. Nyt ei ollut pysymisessä ongelmaa. Että voi harmittaa tämä episodi. Eihän tuossa mitään tapahtunut, mutta keljuttaa bc:n puolesta.
- perusasento: jokaisen perusasentoa katsottiin yksitellen siten, että koira pyydettiin perusasentoon koiran ollessa ensin edessä. Koksi tarvitsi useamman käskyn ja jopa lievän vartaloavun. Miten tämä voi olla näin vaikeaa, vaikka tätä on harjoiteltu jo vuosi? VUOSI! Kotitreeniin tämä siten, että koira pyydetään perusasentoon myös lennosta eikä sitä joka kerta esim. istuteta eteen ensin.
- jäävät: peilin edessä jokainen katsoi miten tämä onnistuu. Koksi ennakoi taakse lentävää namia seisomaan jäädessä. Maahanmenoon tarvitsee käsiavun.
-tokohyppy: tässä Koksi yllätti ja lähti targetille reippaasti 3 kertaa. Sentään jotain positiivista. Seuraavalle kerralle otettava mukaan isompia nameja, mitkä voi heittää hypyn yli, kun koira on lähetetty hypylle ilman targetia
- luoksetulo: vauhdikas ja tuli perusasentoon hienosti. Tämä oli hyvä.

Ei kommentteja: