Inki

29.8.2013

Uutta intoa kotitreeneissä

Eilisistä treeneistä innostuneina tartuin tämänpäiväisiin kotiharjoitteisiin ihan uudella innolla.

- paikallaan seisominen: odota-sanalla tämä sujui todella hyvin ja koira pysyi paikallaan ilman mitään ongelmaa. Vahvistin oikeaa tekemistä naksulla. Jostain syystä naksuttimen käyttö on jäänyt pitkäksi aikaa, mutta nyt otan sen uudestaan käyttöön. Sillä on niin mahdottoman kätevä antaa koiralle tiedoksi, että se tekee oikein. Nyt se ei tarjonnut kertaakaan mitään maahanmenoa kuten eilen, vaan jäi seistä töröttämään joka kerta. Taisin ottaa 7-8 toistoa.

- perusasento eri suunnista: jätin koiran paikoilleen odota-käskyllä ja siirryin muutaman metrin päähän, mistä annoin sivu-käskyn. Koksi lähti innokkaasti ja tuli sivulle, mutta useamman kerran se jäi istumaan liian taakse. Se siirtyi oikeaan kohtaan toistaessani käskyn. Vääristä asennoista en palkannut, vaan annoin ainoastaan suullisen hieno sivu -kehun ja vapautuksen. Vartaloapuun jouduin turvautumaan, jotta koira ei jää liian taakse.

- jäävät liikkeet: maahanmenoa emme ole paljoa harjoitelleet, ja otinkin sen tämän viikon tärkeimmäksi treeniksi. Pyrin saamaan maahanmenon napakammaksi ja nopeammaksi. Klikkerillä merkkasin tässäkin. Koira jäi joka kerta hyvin maahan eikä edes yrittänyt pyrkiä ylös ilman vapautusta.

- luoksetulo: ei malttanut jäädä odottamaan, vaan karkasi pari kertaa. Saatiin kaksi oikein hyvää suoritusta, missä koira lähti innokkaasti ja tuli perusasentoon iloisesti hypähtäen.

Treenien jälkeen jumpattiin fyssarin ohjeiden mukaan koiran etutassut mapin päällä. Hieroin sen takajalat, nostelin ristikkäisiä jalkoja, tehtiin kylkivenytykset ja lopuksi vielä tasapainoiltiin hetki dobo-pallolla.

Olipa mukavaa!

Ei kommentteja: