Inki

9.8.2013

Sertitili auki!

Tulihan se viimein sieltä, nimittäin eka SERT!

Perjantaiaamuna lähdin ajamaan Joensuun ryhmänäyttelyyn hyvin harmaassa säässä. Perillä raviradalla olimme klo 13.30, jolloin päästiin rokotustarkkiin ja luettelonostoon. Rodussa oli 6 koiraa, joista 2 nuortenluokan urosta, 1 vetsku-uros, 1 nuortenluokan narttu ja 2 avoinluokan narttua. Tapasin Koksin kasvattajan, Eija Halosen, jo parkkipaikalla. Hän oli lupautunut esittämään Koksin.

Raviradalla oli ollut lounasravit, ja portit avattiin vasta klo 14 todella uhkaavannäköisten pilvien kertyessä yllemme. Pelkäsin sateen alkavan ennen kuin saan teltan pystyyn. Kehän laidalle oli matkaa jonkin verran, ensin kaviouraa pitkin ja sitten nurmikentän läpi. Perille päästyämme alkoi aurinko paistaa, ja lopulta en omaa telttaa edes pystyttänyt, vaan asettelin trimmauspöydän Eijan teltan eteen. Pienen jaloittelukierroksen jälkeen nostin Koksin pöydälle ja Eija alkoi tasoitella sen turkkia. Ilma oli hyvin kostea ja auringon paistaessa trooppisen lämmin.

Kymmenisen minuuttia ennen kehää häivyin Koksin näkyvistä pyytäen näyttelyä seuraamaan tulleita äitiäni ja veljeäni mukaani. Alussa Koksi ei oikein suostunut ravaamaan Eijan kanssa, mutta tuomarina toiminut puolalainen Jakub Kruczek pyysi juoksuttamaan koiraa toisen kierroksen, ja sitten esiintyminen alkoi sujua. Pöydällä se seisoi hyvin. Kilpailuluokassa tuomari asetti sen toisen nuortenluokan uroksen, Executive Secret Millonairen, edelle. Lopputulema oli se, että Koksi oli VSP (ROP oli avoimen luokan narttu Aromatic Rock'n Dreams) ja sai ensimmäisen sertinsä! Wuhuu!

Tässä koko arvostelu, tuomarina siis Jakub Kruczek:
"Excellent size & type. Very nice head. Excellent topline & head. I'd like a better front. Very nice behind. Soft coat. Moves very well."

Kryptinen osuus: NUO ERI NUK1 SA VSP SERT.

Pokaalipose. Tukkakin on jo mennyt ihan vinoon
juhlinnan tuoksinassa.