Inki

6.8.2013

Viivaa pitkin kävelyä

Eilisen päivän riehuin pihan kimpussa enkä ehtinyt hallille lainkaan. Sen sijaan otettiin mikromittaisia tokotreenejä kotona, lähinnä jäävistä paikalla seisomista stop-käskyllä, maahanmenoa (tässä tarvitsi taas vartaloavun, huoh) ja peruuttamista. Tein treeneistä niin hauskat kuin mahdollista ja palkkasin paljon sanallisesti ja nameilla.

Aamulla hurautettiin hallille. Lämppäkierroksen jälkeen olin juuri menossa halliin, kun pihalle kurvasi isä arviolta 3-vuotiaan poikansa kanssa. "Saadanko me tulla katsomaan, kun te teette temppuja, kuten viivaa pitkin kävelyä?" Mieluiten olisin treenannut ihan yksin, mutta hyvä on saada joskus hieman erilaista häiriötreeniä. He seurasivat harjoittelua hipihiljaa. Kerran Koksi karkasi moikkaamaan poikaa, mutta palasi luokseni kutsusta. Isänsä mukaan poika vähän pelkää koiria. Annoin pojalle muutamia juustopaloja, mitä poika sitten uskaltautui antamaan Koksille. "Sano sille vaikka istu", kehotin häntä. Näin poika toimi, ja oli mielissään, kun koira häntä totteli. Tästä tietysti isot kehut hyvälle koirankouluttajalle. Kaikille jäi vierailusta hyvä mieli.

Olin ajatellut treenaavani keppejä, mutta toinen puolikas kepeistä oli mystisesti kadonnut. En lähtenyt sitä metsästämään mistään, vaan viritin ohjurit alkuun ja loppuun noille puolikkaille. Eipä ollutkaan ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Otin keppejä kolmessa erässä, ja viimeisellä saatiin onnistuneita suorituksia, myös siten, että lähdimme puolentoista metrin päästä keppien aloituksesta. Erehdyksestä neutraali "oho" tai "hupsis" ja onnistumisesta hurjat bileet. Koksiakin nauratti.

Ratatreeninä oli sama sunnuntainen pätkä, mutta putki houkutteli kovasti tänään silloin kun ei olisi pitänyt. Tehtiin muutama pätkä myös siten, että radalla oli puomi ja muuri. 2on2off unohtui pari kertaa, mistä kiepsautin koiran takaisin kontaktille ja silloin Koksi aina jättää takajalat todella ylös esteelle, on se sitten A tai puomi, ja oikein venyttää etujalkansa maahan, kuin sanoakseen: "Kyllä mä tämän osaan, unohdin vain, kun oli niin kiire."

Pitkästä aikaa otettiin myös keinua. Tänään jarrutin sitä enää todella vähän ja se vähän jo pamahti maahan. Tätä tein vain kaksi kertaa, muut toistot jarrutin ihan kunnolla ja vaadin 2o2o-asennon ottamista, mikä onnistuikin hyvin.

Radalla Koksin turkki taisi yhdellä hypyllä jäädä aavistuksen kiinni rimankannattimeen, mistä se ulahti. Tämän jälkeen oli työ ja tuska saada se hyppäämään tämä samainen este. Putken kautta se sitten onnistui.

Olen yrittänyt syöttää Koksille vähän uusia juttuja. Toissapäivänä kokeiltiin Muschin lohta ja eilen possurouhetta. Lohta se söi ehkä peukalonpään kokoisen palan ja possurouhetta kokonaiset 5 grammaa. Tänään treenien jälkeen annoin jauhettua naudanmaksaa ja kas, se maistui. Lihaa se nyt kuitenkin syö reippaasti ja painokin on noussut 5,5 kiloon. Viime viikolla aloin antaa Aptuksen Multidog-vitamiini- ja hivenainevalmistetta tablettina. Lisäksi se saa öljyä. Mitään ruokaan sekoitettavaa vitamiinia tai muutakaan on ihan turha laittaa, koska se vain aiheuttaa sen, että sapuska jää kokonaan syömättä. Yritän varioida lihoja ja tarjota myös jauhettua broilerinsiipeä kalsiumin saannin varmistamiseksi, mutta onhan tämä aikamoista taiteilua. Hengissä tuo kumminkin on.

Ei kommentteja: