Inki

12.8.2013

Mua hirvittää

Puolenpäivän aikoihin käytiin vetäisemässä 20 minuutin agilitytreenit hallissa. Teemana tänään oli eteen-käsky 4 hypyllä ja pituudella, kepit kuudella ohjurilla ja jälleen kerran hauskanpito kera runsaan palkkauksen.

Kepit sujuivat tänään paremmin kuin viime viikolla kuudella ohjurilla. Muutaman kerran Koksi erehtyi ohjurittomassa kohdassa. Näissä kohdin, kun se poistuu kepeiltä, on se ottanut tavakseen palata kepeille suorittamaan ne loppuun, mutta harvoin on osunut oikeaan väliin. Yritystä on ainakin. Olen kuitenkin kuljettanut sen takaisin keppien alkuun, sillä mielestäni koira ei opi mitään siitä, että se jatkaa esteen suorittamista siten, että se kädellä ohjataan oikeaan kohtaan. Jos se tarjoaisi oikeaa väliä, niin asia olisi toinen, mutta eipä tämä puudeli ainakaan niin fiksu ole.

Tänään jostain syystä puomi ja A-este tökkivät. Molemmille esteille se meni aluksi reippaasti, mutta sitten ryhtyi puomilla katselemaan alaspäin, mistä seurasi hirvitys, ja eteneminen stoppasi siihen. Näin tapahtui kolme kertaa. Ekalla kerralla houkuttelin sen suorittamaan esteen loppuun, mutta kahdella muulla kerralla annoin sen palata alkuun, missä se otti kuitenkin 2o2o-asennon. En ymmärtänyt mistä homma kiikastaa. Pitää seurata tilannetta.

Eteen-käsky meni mukavasti, samoin putkesta toiseen kilpajuoksu.

Oikein mukavat treenit, sillä koira oli todella hyvin kuulolla. Tänään se ei lähtenyt juoksentelemaan pitkin hallia kertaakaan. Ehkä päätön kirmailu loppuu pikkuhiljaa. Näin toivon.

Kotona ollaan treenattu viimeviikkoisten tokotreenien kotiläksyä eli kakeista maahan-istu-kuviota. Myös liikkeestä seisominen on ollut ohjelmassa ja maahanmeno tietenkin. Olen pitänyt treenit edelleen superlyhyinä ja kehunut äänellä ja nameilla. Koira on tehnyt innokkaasti ja iloisesti. Hyvä näin.

Ei kommentteja: