Inki

20.8.2013

Puomia hihnassa

Vähiin käyvät lomapäivät. Senkin vuoksi oli pakko ajaa aamulla hallille. Tuli taas mieleen viehättävä Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu -biisi, mitä en linkkaa tähän. Koksi ei ollut paria hyvää radanpätkää lukuunottamatta pätkääkään kuulolla, humputteli vaan omiaan. Ympäriympäriympäri hallia. Luoksekutsuminen oli tänään turhaa, ja toimivimmaksi metodiksi osoittautui vastakkaiseen suuntaan juokseminen, koiran kutsuminen ja palkkaus luoksetulosta esteen suorittamisella sekä lelulla.

Puomista koira kieltäytyi taas. Se lähti nousemaan sitä, mutta pysähtyi ylösmenon puolivälissä ja poistui esteeltä. Halusin kokeilla kieltääkö myös A-esteen, mikä kielisi fyysisestä ongelmasta, mutta A:n se meni nopeasti ja halukkaasti. Hihna siis esiin ja ei kuin puomille. Reippaasti kehumalla sain sen menemään puomin kolmesti. Sitä selkeästi pelottaa puomin korkeus. En voi käsittää mistä se on saanut tällaisen kammon yht'äkkiä, kun puomilla ei mitään ole tapahtunut. Ainoa järkeenkäyvä selitys on se, että tämänpäiväiselläkin radalla puomin alla oli putki ja se häiritsi koiraa. Inki oli ihan samanlainen. Treeniä lisää.

Keinua otin 3 kertaa molemmin puolin, senkin hihnassa. 2o2o onnistui hihnassa hyvin tälläkin esteellä.

Keppeihin viritin 6 ohjuria. Niiden loppupäässä alkoi taas rytmi löytyä. Pari kertaa koira tuli ulos ohjurittomasta kohdasta. Tänään pystyin jo hieman vedättämään vauhdin lisäämiseksi.

Lopetettiin treeni vauhdikkaaseen hyppy-putki -hässäkkään.

Kyllä taas turhauttaa.

Olen jumppauttanut Koksia fyssarin ohjeiden mukaisesti joka toinen päivä. Venytykset olen tehnyt dobo-pallon päällä, mutta pitää keksiä lisäksi joku matalampi alusta. Etutassut pallolle, takatassut lähelle palloa ja namilla koiran houkuttelu eteen ja ylös. Kylkivenytykset tehdään ainakin vielä lattialla. Koksi tulee dobolle mielellään. Tänään se meni pallolle maahan ensimmäistä kertaa. Myös osu-käskyn harjoittelu onnistuu pallolla. Sillä käskyllä koira hyppää pallolle, siirtää etutassunsa maahan ja jättää takatassut pallolle. Vapautan tässä tule-käskyllä, kuten esteilläkin.

2 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Moni koira tuntuu sotkevan puomin keinuun ja sitten hämää, kun puomi ei käyttäydy keinun lailla. Olisikohan Koksilla se syy?

SariS kirjoitti...

Voi muuten hyvinkin olla, hyvä pointti. Kiitos Eeva! Olisiko antaa vinkkejä miten asiassa kannattaisi edetä? Puomille ja A:lle on käytössä kiipee-käsky ja keinulle "keinu", joten samaa käskysanaa en noille esteille käytä.